Рецепт Салат по-корейськи з морської капусти фото

Салат по-корейськи з морської капусти
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Морська капуста , Водорості
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На святковий стіл , Святковий обід
Салати
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Не всі люблять морську капусту, а даремно - це справжнє джерело вітамінів і корисних речовин! До того ж, з неї можна приготувати безліч смачних і красивих страв: простий рецепт салату по корейськи з морської капусти - тому підтвердження!

Опис приготування:

Морська капуста насправді, звичайно, не капуста, а водорість, яка називається ламінарія. Люди з незапам'ятних часів використовують її в їжу, і не дарма - в морській капусті міститься величезна кількість мікро- і макроелементів, необхідних для нормального функціонування людського організму. Завдяки високому вмісту йоду лікарі рекомендують її в їжу для профілактики захворювань щитовидної залози. Саме тому вона протипоказана до вживання людям з підвищеною чутливістю до йоду.

У корейській кухні чимало рецептів смачних і корисних страв з ламінарією. Рецепт приготування салат по-корейськи з морської капусти - один з них. Ця страва чудово підходить як для повсякденного сімейного меню, так і для вегетаріанського, а також дієтичного харчування. Сподіваюся, вам сподобається пікантний смак цього простого і корисного страви!

  • Морська капуста сушена - 100 грам (можна замінити консервованою)
  • Насіння кунжуту обсмажені - 1-2 Ст. Ложок
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Перець чилі - 0.5-1 штуки
  • Соєвий соус - 3-4 Ст. Ложок
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок (в ідеалі - кунжутне)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
  • Цукор - За смаком
салат по-корейськи з морської капусти - фото крок 1
Сушену морську капусту добре промити, залити великою кількістю води і поставити на вогонь.
салат по-корейськи з морської капусти - фото крок 2
Як тільки закипить - відкинути на друшляк і промити холодною проточною водою. Консервовану відварювати не треба, просто якнайкраще промити і відкинути.
салат по-корейськи з морської капусти - фото крок 3
Нагріти сковороду з рослинним маслом, викласти капусту. Додати соєвий соус і готувати, помішуючи, на середньому вогні 5-7 хвилин.
салат по-корейськи з морської капусти - фото крок 4
Поки капуста готується, почистити і подрібнити часник.
салат по-корейськи з морської капусти - фото крок 5
І перець чилі.
салат по-корейськи з морської капусти - фото крок 6
Додати до капусти часник, перець, koriandr, кунжут і цукор. Добре перемішати, прогріти і зняти з вогню.
салат по-корейськи з морської капусти - фото крок 7
Дати салату повністю охолонути, після чого викласти в салатник і подати на стіл.

Схожі рецепти