Салат печінковий
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів найрізноманітніших страв із субпродуктів цікавим напевно буде цей нескладний варіант, як приготувати салат печінковий. Насичений, апетитний і яскравий. Рекомендую спробувати.
Цей салатик печінковий в домашніх умовах хороший тим, що його можна подавати до столу в тарталетках, а також використовувати в якості начинки для рулету з лаваша, наприклад. Печінка ви можете взяти будь-яку, не тільки яловичу.
Готуйте з задоволенням!
- Печінка - 500 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Яйце - 4 штуки
- Зелень - 1 пучок
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Майонез - За смаком
1. Насамперед потрібно вимити печінку, очистити від плівок при необхідності і просушити паперовим рушником. Наріжте її і обваляйте з усіх боків в борошні.
2. Надішліть на сковороду з невеликою кількістю масла і обсмажте на середньому вогні до золотистої скоринки з двох сторін.
3. Готову печінку викладіть на паперову серветку, щоб прибрати надлишки масла.
4. Паралельно відваріть круто яйця, і можна зайнятися овочами. На окремій сковороді розігрійте олію і обсмажте до прозорості нарізаний кубиками цибулю.
5. Очистіть моркву, натріть на великій тертці або середньої і додайте до цибулі.
6. Обсмажені овочі викладіть в салатник. Печінка остудіть, наріжте невеликими кубиками.
7. Ретельно все перемішайте.
8. Додайте за смаком сіль, перець. Наріжте великими шматочками яйця.
9. Подрібніть пучок свіжої зелені і теж відправте в салатник.
10. Залишилося тільки заправити наш салат майонезом і настояти 20-30 хвилин.
11. Усе, тепер блюдо можна розкладати по порціях або подавати в одній страві до столу. Смачного!