Салат «Олів'є» з копченою куркою і креветками
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Це святковий варіант всім давно знайомого салату"Олів'є" . Він безсумнівно сподобається вам цікавими смаковими нотками, які надають йому нові інгредієнти. Здивуйте своїх гостей новим"Олів'є" !
Опис приготування:
Давно всім відомий салат"Олів'є" заграє по-новому, якщо замість ковбаси додати в нього інші інгредієнти. Зацікавилися? Я розповім вам, як приготувати салат"Олів'є" з копченою куркою і креветками. Ви і ваші гості будете приємно здивовані новим смаком салату. А готується він не набагато складніше, ніж традиційний"Олів'є" .
- Копчена курка - 200 грам (грудка або стегно)
- Креветки - 500 грам (або очищених варених 200 грам)
- Варене яйце - 4 штуки
- Морква варена - 1-2 штук
- Картопля варена - 3 штуки
- Свіжий огірок - 1 штука
- Солоний огірок - 1 штука
- Горошок консервований - 200 грам
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Крем - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Свіжа зелень - 20 грам
Креветки відварити за інструкцією на упаковці в злегка підсоленій воді.
Остигнули креветки очистимо від панцира.
Нарізаємо креветки на невеликі шматочки. Не забуваємо залишити частину креветок для прикраси салату.
Картопля спочатку відварити в шкірці, а потім остиглий очистимо й наріжемо дрібними кубиками.
Очистимо відварену моркву, її теж нарізаємо кубиками.
Нарізаємо копчене куряче м'ясо.
Яйця очистимо від шкаралупи і теж нарізаємо.
І такими ж кубиками нарізаємо солоний і свіжий огірки.
Викладаємо всі підготовлені інгредієнти в миску, солимо і додаємо майонез, змішаний зі сметаною. Розмішуємо.
За допомогою кулінарного кільця красиво викладаємо салат, прикрашаємо його креветками і зеленню.