Салат новорічний «коханка»
(покроковий рецепт з фото)
Історія назви цього вже традиційного слатіка у кожного своя. І варіантів, як приготувати салат новорічний "коханка", сьогодні безліч. Ніжний салат з родзинкою (в прямому сенсі) - для вас!
Варіант, як приготувати салат новорічний "коханка", досить простий і не зажадає від вас багато часу і зусиль. Виходить неймовірно красивим, смачним і соковитим. Чи стане справжньою окрасою вашого святкового столу!
- Буряк - 1 штука (відварена)
- Сир - 150 грам (твердих сортів)
- Морквина - 2 штуки (сира, але можна спробувати і корейську додати)
- Ізюм - 50-70 грам
- Чорнослив - 50-70 грам
- Горіхи - 50-70 грам (будь-які)
- Часник - 2 зубчики
- Майонез - За смаком
Підготуємо всі необхідні для приготування салату новорічного "коханка" інгредієнти. Буряк заздалегідь відваріть.
Моркву очистіть і натріть на тертці середньої крупності. Ізюм перебираємо від сміття і промиваємо. Його можна хвилин на 15-20 замочити, щоб пом'якшав. Просушуємо його за допомогою паперових серветок і додаємо до моркви. Заправляємо майонезом і перемішуємо. Чи не кладіть занадто багато майонезу, т.К. Він ще буде додаватися по ходу готування.
В окрему ємність натираємо на тертці сир. Додаємо до нього пропущений через чеснокодавку часник, знову додаємо трохи майонезу і все перемішуємо.
Тепер займемося буряком. Очищаємо її і натираємо на крупній тертці в окрему мисочку. З горіхів я брала мигдаль, фундук і волоські. Їх необхідно подрібнити (можна також скористатися теркою), зручно перед цим обсмажити їх на сухій сковороді (так краще очищаються). Чорнослив промийте і, якщо необхідно, замочіть. Тепер з'єднуємо буряк, подрібнені горіхи і чорнослив. Знову додаємо трохи майонезу - і як слід все перемішуємо.
Виклаиваем салатик на блюдо шарами. Спочатку йде шар моркви з родзинками. За ним - сиро-часникова маса, а потім - буряк з горіхами і чорносливом. Зверху ще можна прикрасити тертими горіхами або сиром. У будь-якому випадку - проявіть свою фантазію, прикрасьте такий божественний салат, як вашій душі завгодно!