Салат «Французька коханка»
(покроковий рецепт з фото)
Незвичне поєднання звичайних складових. Салат одночасно і дивує, і радує своїм вишуканим смаком. У ньому гармонійно поєднуються всі інгредієнти. Неодмінно спробуйте!
Простий, але в той же час оригінальний салат, він, як справжня француженка, привертає, вабить, спокушає і ніколи не набридає! Забути його важко і ви будете повертатися до нього знову і знову, звідси мабуть і його назва. Салат хороший для тих, хто береже фігуру, особливо якщо замінити майонез на натуральний йогурт, до того ж - це джерело вітамінів. Приготувати салат "французька коханка" досить просто, на його приготування піде зовсім небагато часу і сил.
- Куряче філе - 150 грам
- Ізюм - 50 грам
- Горіхи волоські - 50 грам
- Сир твердий - 50 грам
- Апельсин - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Майонез - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Відваріть заздалегідь куряче філе і морква до готовності в підсоленій воді.
Ізюм залийте окропом на 10 хвилин. Потім промийте та висушіть.
Замаринуйте цибулю. Для цього наріжте його півкільцями, обдайте окропом, промийте холодною водою, потім додайте до нього цукор і оцет. Маринують 15-20 хвилин.
Apelysin чистий, розділіть на часточки і очистіть часточки від плівочок. Наріжте шматочками.
Філе наріжте кубиками.
Сир натріть на дрібній тертці, морква - на крупній. Горіхи подрібнити за допомогою качалки.
На дно креманок розкладіть філе. Посоліть і поперчіть за смаком.
Змастіть шар майонезом.
Зверху розкладіть мариновану цибулю.
Далі викладіть обсушенний родзинки.
Викладіть терту моркву. Трохи примніть шар руками.
Змастіть морква майонезом, можна посолити і розподіліть зверху тертий сир.
На сир нанесіть кілька крапель майонезу і посипте подрібнені горіхи.
Поверх горіхів викладіть шматочки апельсинів. Я ще прикрасила верх шматочками горіхів, можна розкласти так само родзинки або зерна граната. Салат "французька коханка" готовий.
Смачного!