Салат «коханка» з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Салат "коханка" має не тільки привабливий вигляд, але і дуже привабливий склад! Солодкі нотки родзинок і апельсина в поєднанні з курячим м'ясом і цибулею роблять його незабутнім на смак! Спробуйте!
Розповідаю, як приготувати салат "коханка" з родзинками. Подавати його слід в креманках на ніжках або просто в порційних салатницях. Від розміру салатниці буде залежати кількість порцій, з цих продуктів у мене вийшло 3 порцій салату. Все дуже смачно, солодко-гірко і просто незабутньо! пробуйте!
- Куряче філе - 200 грам (відварне)
- Морква - 200 грам (варена)
- Ізюм - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 80 грам
- Цукор - 5 грам
- Оцет столовий 9% - 20 мілілітрів
- Вода - 30 мілілітрів
- Апельсин - 200 грам
- Твердий сир - 70 грам
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Грецькі горіхи - 40 грам
- Майонез - 60 грам
1. Підготуйте продукти для салату: заздалегідь відваріть куряче філе, морква.
2. Ізюм залийте окропом, залиште на 5 хвилин розпаритися, потім злийте повністю всю воду. Ріпчасту цибулю очистіть, поріжте дрібно, складіть в піалу і залийте оцтом з водою і цукром, залиште на 10-15 хвилин маринуватися. Поріжте філе і морква. Сир натріть на дрібній тертці. Апельсин філетіруйте і поріжте на шматочки.
3. Все готово для збірки салату, можна використовувати листя салату для прикраси, а можна обійтися і без них. Перший шар - варена курка, сіль, перець і майонезна сітка.
4. Лук відіжміть від маринаду, покладіть на м'ясо.
5. Далі - шар родзинок.
6. Далі - морквяний шар, сіль, перець і майонезна сіточка.
7. Далі - сирний шар, зверху - рубані горіхи.
8. Останній шар - апельсинові шматочки. Можна прикрасити ягодами брусниці, калини, смородини або зернами граната.
9. Салат готовий, подавайте його відразу. Приємного!