Рецепт Салат на зиму з баклажанів фото

Салат на зиму з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Салати, Консервація

Якщо ви любите домашні заготовочкі, тоді доповнити свої запаси пропоную цим приголомшливим варіантом, як приготувати салат на зиму з баклажанів в томатному соусі. Це просто неймовірно смачно!

Хочу поділитися з вами оригінальною ідеєю консервованого салату з баклажанів, огірочків і цибулі. В якості закуски на обід або вечерю - це саме те, що потрібно! Сам процес займе трохи більше години, та й під силу повторити рецепт навіть новачкам в заготовках на зиму. Якщо ви відносите себе до шанувальників баклажанів, тоді неодмінно спробуйте їх в такому варіанті.

  • Цибуля - 200 грам
  • Баклажани - 500 грам
  • Огірки - 500 грам
  • Помідори - 500 грам
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
салат на зиму з баклажанів - фото крок 1
1. Ось такий яскравий і апетитний набір овочів ми будемо використовувати.
салат на зиму з баклажанів - фото крок 2
2. Помідори вимийте, обсушити, наріжте навпіл.
салат на зиму з баклажанів - фото крок 3
3. Пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері. Вилийте томатний сік в каструлю.
салат на зиму з баклажанів - фото крок 4
4. Додайте сіль, цукор. Перемішайте.
салат на зиму з баклажанів - фото крок 5
5. Очистіть і подрібніть цибулю.
салат на зиму з баклажанів - фото крок 6
6. Викладіть в каструлю.
салат на зиму з баклажанів - фото крок 7
7. Вимийте, обсушити і видаліть хвостики у баклажан. Наріжте їх невеликими кубиками.
салат на зиму з баклажанів - фото крок 8
8. Подрібніть огірочки.
салат на зиму з баклажанів - фото крок 9
9. Викладіть баклажани і огірки в каструлю. Влийте масло і оцет.
салат на зиму з баклажанів - фото крок 10
10. Поставте на мінімальний вогонь і, помішуючи, Тушіте про 40 хвилин.
салат на зиму з баклажанів - фото крок 11
11. В кінці залишиться тільки розкласти салатик по стерилізованим баночках і залишити до повного охолодження, укутавши ковдрою.

Схожі рецепти