Салат на зиму з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите домашні заготовочкі, тоді доповнити свої запаси пропоную цим приголомшливим варіантом, як приготувати салат на зиму з баклажанів в томатному соусі. Це просто неймовірно смачно!
Хочу поділитися з вами оригінальною ідеєю консервованого салату з баклажанів, огірочків і цибулі. В якості закуски на обід або вечерю - це саме те, що потрібно! Сам процес займе трохи більше години, та й під силу повторити рецепт навіть новачкам в заготовках на зиму. Якщо ви відносите себе до шанувальників баклажанів, тоді неодмінно спробуйте їх в такому варіанті.
- Цибуля - 200 грам
- Баклажани - 500 грам
- Огірки - 500 грам
- Помідори - 500 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
1. Ось такий яскравий і апетитний набір овочів ми будемо використовувати.
2. Помідори вимийте, обсушити, наріжте навпіл.
3. Пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері. Вилийте томатний сік в каструлю.
4. Додайте сіль, цукор. Перемішайте.
5. Очистіть і подрібніть цибулю.
6. Викладіть в каструлю.
7. Вимийте, обсушити і видаліть хвостики у баклажан. Наріжте їх невеликими кубиками.
8. Подрібніть огірочки.
9. Викладіть баклажани і огірки в каструлю. Влийте масло і оцет.
10. Поставте на мінімальний вогонь і, помішуючи, Тушіте про 40 хвилин.
11. В кінці залишиться тільки розкласти салатик по стерилізованим баночках і залишити до повного охолодження, укутавши ковдрою.