Салат «квіти»
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати Вам простий і ситний салат, свою назву він отримав завдяки прикрасі.
У пісні дні салат "квіти" буде як не можна до речі, в святкові - додайте туди шматочок відварного м'яса. Сметану можна замінити майонезом.
- Картопля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Огірки солені - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Квасоля консервована біла - 80 грам
- Маслини без кісточок - 3/4 склянки
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Сметана або майонез - 1 Ст. Ложка
- Зелень - За смаком
- Лист салату - 1 штука (великий)
1. Приготуємо продукти для салату. Картопля, морква і яйце потрібно відварити.
2. Яйце ділимо на білок і жовток. З жовтка, квасолі, зелений, спецій і сметани робимо соус для заправки салату. Все пюріруем блендером або вилочкою.
3. Соус готовий. Сіль корегуйте на свій смак.
4. Наріжте огірок дрібними кубиками.
5. Наріжте картоплю дрібними кубиками.
6. Наріжте моркву.
7. Складіть в салатник картопля, морква, огірки і заправте салат соусом.
8. Перемішайте, салат готовий.
9. Приступимо до оформлення салату. Беремо чисту тарілку, сервировочное кільце і лист салату. Наповнюємо кільце салатом, утрамбовуємо.
10. Зверху укладаємо тертий білок. Знімаємо кільце.
11. Маслини без кісточок ріжемо тонкими кільцями.
12. Кружечки маслин формуємо в квіти, петрушкою робимо стебла, прикрашаємо серединки квітів шматочками вареної моркви. Салат готовий. Час просочення 10 хвилин. Приємного!