Салат «кінь»
(покроковий рецепт з фото)
Салат "кінь" я готував спеціально до Нового 2014 році. Вірніше конячку зробили мої племяшкі, а я приготував сам салат. Як відомо, 2014 - рік Синьої або Зеленого Коня, так що наш кінь дуже до речі.
До році Коні я приготував салат з курячого філе (щоб не образити чотириногих). Мій салат "кінь" готується по дуже простому рецептом, але виходить він на рідкість смачним і, між іншим, корисним. Змішуємо смажене або відварне куряче філе, селера, виноград з майонезом і ліпимо конячку. По бажанню, в салат можна додати трохи нарізаної зеленої цибулі. Отже, рецепт салату "кінь" на новий рік - читайте і надихайтеся! Природно, по суті новорічний салат "кінь" може бути абсолютно будь-яким, головне - правильно прикрасити.
- Куряче філе (грудки) - 2 штуки
- Селера (стебла) - 5-6 штук
- Виноград - 400 грам
- Майонез - 6-7 Ст. Ложок (можна використовувати суміш майонезу з натуральним йогуртом.)
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
1. Підготуйте всі інгредієнти для салату "кінь" . Промийте селера і виноград, відкиньте їх на друшляк або просушіть на паперовому рушнику.
2. Курку наріжте невеликими кубиками.
3. Курку ми будемо обсмажувати, але її можна і відварити. Відварювати краще цілу грудку. Для смаження ж підходять кубики величиною з половину сірникової коробки.
4. У сковороді на середньому вогні нагрійте рослинну олію.
5. Обсмажте курку до готовності, іноді помішуючи. Посоліть і поперчіть за смаком. Готове куряче філе стане білого кольору з золотистими цяточками.
6. Поки курка обсмажується, приготуйте інші овочі. Дрібно наріжте селера. Нарізану селеру, якщо він не дуже м'який, збризніть його лимонним соком.
7. Виноград нам знадобиться зелений або синій. Адже наступаючий рік - це рік Зеленої або Синього коня. Я опростоволосился і купив виноград з кісточками. Такого краще не робіть! Отже, виноград поріжте навпіл і виберіть кісточки. Якщо у вас буде зелена конячка, то виноград вибирайте зелений. Ми ж вирішили зробити і зелену, і синю конячку.
8. Обсмажену (або відварену) курку подрібніть так, щоб її зручно було їсти в салаті.
9. Всі інгредієнти викладіть в миску і змішайте з майонезом. Якщо треба, поперчіть і посоліть за смаком.
10. Отже, салат ми приготували. А зараз почнеться найцікавіше.
11. На великий сервировочной тарілці з салату виріжте контури коні або кінської голови. За мене це зробили племінники. Можна роздрукувати контури з інтернету і покласти під скляну тарілку. Можна пробувати ліпити коня по малюнку. Коротше кажучи, проявіть фантазію. Готову конячку викладіть половинками зеленого або синього винограду. Я, звичайно, ! Мої племяшкі зробили собі по коню. Приємного апетиту і відмінного року Коні!