Рецепт Печиво «кінь» фото

Печиво «кінь»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Тісто , Пісочне тісто
Пісні страви
Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 8-9
Час приготування: 30 хв.

Напередодні року Коні або Коня (щоб якось задобрити господаря майбутнього року) купила формочку для печива у вигляді голови коня. Ще у мене був чудовий кольоровий цукор. Печиво вийшло чарівним! ділюся.

Опис приготування:

Приготувати печиво з пісочного тіста - просто. Треба змішати борошно, вершкове масло або маргарин, яйця і цукор. Рекомендую додати також лимонну цедру або ванілін. Ще я додаю соду на кінчику ножа або розпушувач (на всякий випадок). Вершкове масло в приготуванні випічки я використовую вкрай рідко. Заміняю його маргарином для випічки - дешево і сердито!

Між іншим, готове пісочне тісто може зберігатися в холодильнику протягом трьох днів. Випікається воно також швидко.

У зв'язку з тим, що астрологічний рік Коня називають роком Зеленої (або Синьої) коні, можна прикрасити печиво саме таким кольором. Зелений кінь вийде у вас, якщо ви відіжметься сік зі шпинату і змішайте його з цукровою пудрою.

  • Борошно - 3 склянки
  • Масло вершкове або маргарин - 300 грам
  • Цукор - 2/3 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Ванілін - За смаком
  • Цукор для прикраси або кокосова стружка - 3-5 Ст. Ложок
печиво
1. У мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач і ванілін. Додайте вершкове масло і порубати за допомогою ножа. Додайте яйця і замісити тісто. Готове тісто оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник на півгодини. Потім тонко розкачати і за допомогою формочок у вигляді коня виріжте печиво.
печиво
2. Посипте печиво кольоровим цукром, вдавите цукерки M& Ms або запечіть без прикраси. Випікайте печиво"Кінь" в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-12 хвилин (до золотистого кольору).
печиво
3. Готове печиво повинно полежати хвилин 10, потім пригощайте близьких і угощайтесь самі. Смачного!

Схожі рецепти