Печиво «кінь»
(покроковий рецепт з фото)
Напередодні року Коні або Коня (щоб якось задобрити господаря майбутнього року) купила формочку для печива у вигляді голови коня. Ще у мене був чудовий кольоровий цукор. Печиво вийшло чарівним! ділюся.
Приготувати печиво з пісочного тіста - просто. Треба змішати борошно, вершкове масло або маргарин, яйця і цукор. Рекомендую додати також лимонну цедру або ванілін. Ще я додаю соду на кінчику ножа або розпушувач (на всякий випадок). Вершкове масло в приготуванні випічки я використовую вкрай рідко. Заміняю його маргарином для випічки - дешево і сердито!
Між іншим, готове пісочне тісто може зберігатися в холодильнику протягом трьох днів. Випікається воно також швидко.
У зв'язку з тим, що астрологічний рік Коня називають роком Зеленої (або Синьої) коні, можна прикрасити печиво саме таким кольором. Зелений кінь вийде у вас, якщо ви відіжметься сік зі шпинату і змішайте його з цукровою пудрою.
- Борошно - 3 склянки
- Масло вершкове або маргарин - 300 грам
- Цукор - 2/3 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Ванілін - За смаком
- Цукор для прикраси або кокосова стружка - 3-5 Ст. Ложок