Рецепт Салат капустяний з оцтом фото

Салат капустяний з оцтом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Капуста
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю , Корисний обід , Легка вечеря
Салати
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 15 хв.

Пропоную згадати всім відомий, але нині призабутий рецепт приготування капустяного салату з оцтом - страви найпростішого, але при цьому дуже смачного і дуже актуального в сезон молодих овочів.

Опис приготування:

Мама моєї доброї подруги, накриваючи на стіл, частенько примовляла: «Капуста-капустка, і на стіл поставити не соромно, і з'їдять - не шкода! ». Ця «народна мудрість» завжди спливає у мене в пам'яті, коли я пригощаю гостей стравами з капусти. І в правду, що може бути доступнішим, дешевше і простіше, ніж капустяний салатик з оцтом, а поставити його на стіл дійсно не соромно - він такий свіжий, хрусткий і смачний, що змітається в першу чергу, тоді як «кулінарні шедеври» доїдають вже під кінець застілля.

Отже, звільніть качан від верхніх пошкоджених листків.

Дрібно наріжте капусту гострим ножем.

Складіть у велику миску і злегка перетріть - дуже ніжно, листя молодої капусти не люблять грубих дотиків! - з декількома пучками солі.

Приготуйте заправку - змішайте оцет із запашним перцем і рослинним маслом.

Дрібно наріжте зелень кропу, додайте в капусту.

Заправте салат, підсолити, якщо треба, і перемішайте.

Ось і все - салат капустяний з оцтом готовий! Він пахне весняною свіжістю і виглядає дуже красиво - переконайтеся самі!

  • Капуста - 0, 5 кілограма
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Зелень кропу - 1-2 Ст. Ложок
  • Перець духмяний мелений - За смаком
Мама моєї доброї подруги, накриваючи на стіл, частенько примовляла: «Капуста-капустка, і на стіл поставити не соромно, і з'їдять - не шкода! ». Ця «народна мудрість» завжди спливає у мене в пам'яті, коли я пригощаю гостей стравами з капусти. І в правду, що може бути доступнішим, дешевше і простіше, ніж капустяний салатик з оцтом, а поставити його на стіл дійсно не соромно - він такий свіжий, хрусткий і смачний, що змітається в першу чергу, тоді як «кулінарні шедеври» доїдають вже під кінець застілля.

Отже, звільніть качан від верхніх пошкоджених листків.

Дрібно наріжте капусту гострим ножем.

Складіть у велику миску і злегка перетріть - дуже ніжно, листя молодої капусти не люблять грубих дотиків! - з декількома пучками солі.

Приготуйте заправку - змішайте оцет із запашним перцем і рослинним маслом.

Дрібно наріжте зелень кропу, додайте в капусту.

Заправте салат, підсолити, якщо треба, і перемішайте.

Ось і все - салат капустяний з оцтом готовий! Він пахне весняною свіжістю і виглядає дуже красиво - переконайтеся самі!

Схожі рецепти