Салат із сирого буряка
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати салат з буряка - не обов'язково її варити. Розповідаю, як приготувати простий, але дуже смачний салат з сирого буряка.
Зовсім недавно відкрив для себе салат з сирого буряка. Ніколи навіть подумати не міг про те, що з цього коренеплоду можна щось приготувати, НЕ відварюючи його. Виявляється - можна, можливо, та ще й як! Салат із сирого буряка особисто мені за смаковими якостями сподобався навіть більше, ніж традиційний салат з вареного буряка. Як мінімум раз спробувати приготувати такий салат стоїть - хто знає, може і вас зачепить так само, як мене.
- Буряк - 450 грам
- Сік свіжовичавлений - 6 Ст. Ложок
- Сік лимонний свіжовичавлений - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Петрушка - - За смаком
- Сіль - - За смаком
Складові.
Додаємо сік з цитрусових.
У чашці або піалі змішуємо всі інгредієнти для маринаду - соки, оливкова олія, оцет, цукор і петрушку.
Буряк очищаємо від жорсткої шкірки і крупно натираємо.
Тертий буряк змішуємо з маринадом, гарненько перемішуємо і ставимо в холодильник на 4-5 годин мінімум.
Через зазначений час ще раз перемішуємо салат, зливаємо зайвий маринад (а його буде багато), а буряк подаємо до столу. Приємного!