Салат «грецький» з лимонною заправкою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви справжній шанувальник легких, апетитних, корисних салатиків, у вашій кулінарній скарбничці обов'язково повинен бути цей чудовий варіант, як приготувати салат "грецький" з лимонною заправкою.
Цей салат гарний тим, що його можна подавати до столу і як основне блюдо, і як гарнір до м'яса, наприклад. Найчастіше в заправку використовують червоний винний оцет, але я пропоную невеличкий експеримент - виключити оцет взагалі і додати сік лимона. На мій погляд, виходить не гірша за оригінал.
- Помідор - 3 штуки
- Огірок - 1-2 штук
- Солодкий перець - 1-2 штук
- Червона цибуля - 1 штука
- Фета - 200 грам
- Салат "романо" - 1 штука
- Маслини - За смаком
- Лимон - 2 штуки
- Оливкова олія - 100 мілілітрів
- Часник - 3-5 зубчиків
- Сіль, перець, цукор - За смаком
- Орегано - 1 Чайна ложка
1
Спершу приготуємо заправку. Вичавіть сік лимонів, з'єднайте з оливковою олією. Додайте пропущений через прес часник, сіль, перець, сушений орегано. Все ретельно перемішайте і приберіть поки в холодильник.
2
Подрібніть листя салату і викладіть в глибоку миску.
3
Вимийте і наріжте солодкий перець, помідори і огірок. Тонкими кільцями наріжте цибулю.
4
Додайте в салатник сир "фета" .
5
Полийте заправкою, акуратно перемішайте - і можна подавати до столу.
Смачного!
Смачного!