Салат «грецький» з лимонно-часниковою заправкою
(покроковий рецепт з фото)
У літню пору так хочеться легких, корисних і не дуже ситних страв, згодні? Саме таким рецептом я поспішаю з вами поділитися. Просто, швидко і неймовірно смачно. Запам'ятовуйте і повторіть обов'язково.
Хочу сказати, що кількість інгредієнтів, вказане в рецепті, вельми умовне. Ви можете додавати чогось більше, чогось менше, орієнтуючись на свій смак. Цей варіант, як приготувати салат "грецький" з лимонно-часниковою заправкою, чудово підійде не тільки на кожен день, але і на святковий стіл. Тільки подивіться, який він яскравий і апетитний!
- Романо (салат) - 1/2 штуки
- Маслини - 100 грам
- Червона цибуля - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Огірок - 1 штука(+ стебло селери за бажанням)
- Фета - 100 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Оливкова олія - 6 чайних ложок
- Лимон - 1/2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Червоний винний оцет - 2 чайних ложки
- Орегано - 1 Чайна ложка
1
Почнемо, мабуть, з заправки. Вичавіть сік половинки лимона і з'єднайте його з оливковою олією і оцтом.
2
Додайте подрібнений часник і сушений орегано.
3
Ретельно перемішайте і в кінці додайте сіль і перець.
4
Надішліть заправку хвилин на 15-20 в холодильник.
5
А з салатом все дуже просто: вимийте, обсушити і наріжте овочі (чері можна використовувати в салаті цілком).
6
Додайте подрібнений сир, маслини і акуратно перемішайте.
7
Перед подачею полийте салат заправкою.
Смачного!
Смачного!