Салат «Ерундопель»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вірити інтернету, то салат "ерундопель" блюдо старовинне. Інгредієнти можуть варіюватися, але незмінними залишаються риба і овочі. Салат дуже простий, але ситний і смачний!
Салат настільки простий, що простіше не буває. А називають його "ерундопель" зовсім не тому, що він поганий. Вся справа у французькому перекладі. Сталося воно від слова «дурниця» і французьких риязикних слів: pelle - лопатка, совок і mele - змішаний, тобто перемішати абияк. І кілька слів про інгредієнти салату. Деякі замість ріпчастої цибулі кладуть зелений. Теж можна. Але мені салатний червоний або фіолетовий лук тут подобається більше. А також ще рекомендують заправляти його майонезом. На мій погляд, більш доречно ароматна соняшникова олія. Пробуйте і вирішуйте, як вам смачніше.
- Філе оселедця - 150 грам
- Картопля - 2 штуки (середнього розміру)
- Огірок - 1 штука (свіжий)
- Лук червоний - 0, 5 штуки(salatnyi)
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів (ароматне)
- Кріп - 5 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування салату.
Картоплю відварити, наріжте кубиками.
Філе оселедця також дрібно наріжте і додайте в картопля.
Свіжий огірок очистіть, наріжте дрібними кубиками. Додайте в салат.
Червоний салатний цибулю очистіть і наріжте довільно.
Заправте салат ароматним соняшниковою олією і перемішайте.
Бажаючі можуть додати ще нарізаний кріп. Він додасть аромат.
Салат "ерундопель" готовий.
Ароматний, смачний і ситний салат подавайте на закуску в будні і свята.