Рецепт Салат «Ерундопель» фото

Салат «Ерундопель»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Оселедець
Низькокалорійні
На обід, На вечерю
Салати

Якщо вірити інтернету, то салат "ерундопель" блюдо старовинне. Інгредієнти можуть варіюватися, але незмінними залишаються риба і овочі. Салат дуже простий, але ситний і смачний!

Салат настільки простий, що простіше не буває. А називають його "ерундопель" зовсім не тому, що він поганий. Вся справа у французькому перекладі. Сталося воно від слова «дурниця» і французьких риязикних слів: pelle - лопатка, совок і mele - змішаний, тобто перемішати абияк. І кілька слів про інгредієнти салату. Деякі замість ріпчастої цибулі кладуть зелений. Теж можна. Але мені салатний червоний або фіолетовий лук тут подобається більше. А також ще рекомендують заправляти його майонезом. На мій погляд, більш доречно ароматна соняшникова олія. Пробуйте і вирішуйте, як вам смачніше.

  • Філе оселедця - 150 грам
  • Картопля - 2 штуки (середнього розміру)
  • Огірок - 1 штука (свіжий)
  • Лук червоний - 0, 5 штуки(salatnyi)
  • Соняшникова олія - 30 мілілітрів (ароматне)
  • Кріп - 5 грам
салат
Підготуйте інгредієнти для приготування салату.
салат
Картоплю відварити, наріжте кубиками.
салат
Філе оселедця також дрібно наріжте і додайте в картопля.
салат
Свіжий огірок очистіть, наріжте дрібними кубиками. Додайте в салат.
салат
Червоний салатний цибулю очистіть і наріжте довільно.
салат
Заправте салат ароматним соняшниковою олією і перемішайте.
салат
Бажаючі можуть додати ще нарізаний кріп. Він додасть аромат.
салат
Салат "ерундопель" готовий.
салат
Ароматний, смачний і ситний салат подавайте на закуску в будні і свята.

Схожі рецепти