Салат «Цезар» зі сметанно-лимонної заправкою
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва давно перейшло з меню ресторанів на наші кухні. Варіацій знаменитого "цезаря" існує чимало. Я хочу показати простий, швидкий і цікавий рецепт, який варто взяти на замітку!
Рекомендую вам звернути увагу на цей класний спосіб, як приготувати салат "цезар" зі сметанно-лимонної заправкою. Його особливість в тому, що основних інгредієнтів всього три, 2 з яких будуть пекти. Це чудова ідея для перекусу або легкого вечері, наприклад. Заправку можна зробити заздалегідь, вона прекрасно зберігається в холодильнику пару днів.
- Куряча грудка - 2 штуки
- Салат ромен - 1 штука
- Пармезан - 50 грам
- Панірувальні сухарі - 1/2-3/4 склянки (або кукурудзяні пластівці)
- Крем - 100 грам
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 2-3 чайних ложок
- Часник - 1 зубчик
- Сіль і перець - За смаком
1. Куряче філе вимийте, обсушити і наріжте невеликими кубиками. Додати сіль, поперчіть, обваляйте з усіх боків в паніровці.
2. Викладіть на деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 10.
3. Тим часом вимийте і висушіть листя салату.
4. Зніміть курочку з дека і на її місце покладіть листя. Збризніть оливковим маслом і відправте в духовку хвилини на 3-4.
5. Цього часу цілком вистачить, щоб приготувати заправку. Часник очистіть і пропустіть через прес. Додайте сметану, гірчицю, сік лимона, сіль і перець за смаком. Все ретельно перемішайте.
6. На тарілку для подачі викладіть кілька листя салату, курочку і присипте зверху тертим пармезаном. Полийте заправкою і можна подавати до столу.
Смачного!
Смачного!