Морквяний кекс з сметанно-лимонної просоченням
(покроковий рецепт з фото)
Для тих хто не байдужий до моркви, у мене є відмінний рецепт кексу. Яскравий, в міру солодкий, з горішками і тонкої лимонної ноткою. Від такого поєднання мало хто відязикаться. Давайте приготовим!
Важливим моментом є витримка кекса як після випічки, так і після його просочення. Варто зауважити, що горіхи ви можете взяти на свій смак. У моєму випадку це був карамелізований арахіс.
- Морква - 280 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 180 грам(100 грам - в тісто, 80 грам - в просочення)
- Борошно пшеничне - 160 грам
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Крем - 180 грам
- Лимон - 1/2 штуки
- Горіхи - 80 грам (подрібнений арахіс або волоські)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Моркву натріть на дрібній тертці.
У глибокій чаші збийте яйця і 100 грам цукру в пишну піну.
Додайте в яєчну масу терту моркву і горіхи. Перемішайте за допомогою лопатки.
Введіть просіяні борошно і розпушувач. Розмішайте за допомогою лопатки.
На завершення в тісто додайте рослинне масло і ще раз добре перемішайте. Масло має бути добре втрутитися в тісто.
Testo майже.
Увімкніть духовку на 180 градусів. Візьміть форму для кексу, застелите її папером або змастіть маслом. Вилийте у форму тісто. Розрівняйте лопаткою. Поставте на 40-45 хвилин в розігріту духовку.
Після закінчення часу дістаньте кекс з духовки.
Перекладіть його на дошку і витримайте при кімнатній температурі від 3 до 8 годин.
Приготуйте просочення. Половинку лимона розріжте на шматочки. Залийте окропом і залиште на 15 хвилин, для того щоб вийшла гіркота.
Далі з лимона злийте воду, перекладіть в блендер і пробийте в дрібну кашку.
У чашу перекладіть сметану, додайте цукор. Збийте міксером до розчинення цукру.
Додайте подрібнений лимон і добре перемішайте.
Razrezhyte торт на дві частини.
Рясно просочіть обидві частини. З'єднайте, верх теж полийте просоченням. Посипте горіхами. Залиште при кімнатній температурі на 2 годину.
Торт готовий. Приємного чаювання!