Рецепт Морквяний кекс з сметанно-лимонної просоченням фото

Морквяний кекс з сметанно-лимонної просоченням
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Молочні продукти, Фрукти, Морква, Лимон
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Кекси

Для тих хто не байдужий до моркви, у мене є відмінний рецепт кексу. Яскравий, в міру солодкий, з горішками і тонкої лимонної ноткою. Від такого поєднання мало хто відязикаться. Давайте приготовим!

Важливим моментом є витримка кекса як після випічки, так і після його просочення. Варто зауважити, що горіхи ви можете взяти на свій смак. У моєму випадку це був карамелізований арахіс.

  • Морква - 280 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 180 грам(100 грам - в тісто, 80 грам - в просочення)
  • Борошно пшеничне - 160 грам
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Крем - 180 грам
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Горіхи - 80 грам (подрібнений арахіс або волоські)
морквяний кекс з сметанно-лимонної просоченням - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
морквяний кекс з сметанно-лимонної просоченням - фото крок 2
Моркву натріть на дрібній тертці.
морквяний кекс з сметанно-лимонної просоченням - фото крок 3
У глибокій чаші збийте яйця і 100 грам цукру в пишну піну.
морквяний кекс з сметанно-лимонної просоченням - фото крок 4
Додайте в яєчну масу терту моркву і горіхи. Перемішайте за допомогою лопатки.
морквяний кекс з сметанно-лимонної просоченням - фото крок 5
Введіть просіяні борошно і розпушувач. Розмішайте за допомогою лопатки.
морквяний кекс з сметанно-лимонної просоченням - фото крок 6
На завершення в тісто додайте рослинне масло і ще раз добре перемішайте. Масло має бути добре втрутитися в тісто.
морквяний кекс з сметанно-лимонної просоченням - фото крок 7
Testo майже.
морквяний кекс з сметанно-лимонної просоченням - фото крок 8
Увімкніть духовку на 180 градусів. Візьміть форму для кексу, застелите її папером або змастіть маслом. Вилийте у форму тісто. Розрівняйте лопаткою. Поставте на 40-45 хвилин в розігріту духовку.
морквяний кекс з сметанно-лимонної просоченням - фото крок 9
Після закінчення часу дістаньте кекс з духовки.
морквяний кекс з сметанно-лимонної просоченням - фото крок 10
Перекладіть його на дошку і витримайте при кімнатній температурі від 3 до 8 годин.
морквяний кекс з сметанно-лимонної просоченням - фото крок 11
Приготуйте просочення. Половинку лимона розріжте на шматочки. Залийте окропом і залиште на 15 хвилин, для того щоб вийшла гіркота.
морквяний кекс з сметанно-лимонної просоченням - фото крок 12
Далі з лимона злийте воду, перекладіть в блендер і пробийте в дрібну кашку.
морквяний кекс з сметанно-лимонної просоченням - фото крок 13
У чашу перекладіть сметану, додайте цукор. Збийте міксером до розчинення цукру.
морквяний кекс з сметанно-лимонної просоченням - фото крок 14
Додайте подрібнений лимон і добре перемішайте.
морквяний кекс з сметанно-лимонної просоченням - фото крок 15
Razrezhyte торт на дві частини.
морквяний кекс з сметанно-лимонної просоченням - фото крок 16
Рясно просочіть обидві частини. З'єднайте, верх теж полийте просоченням. Посипте горіхами. Залиште при кімнатній температурі на 2 годину.
морквяний кекс з сметанно-лимонної просоченням - фото крок 17
Торт готовий. Приємного чаювання!

Схожі рецепти