Бісквітний торт з просоченням
(покроковий рецепт з фото)
Хочете здивувати близьких і гостей приголомшливим десертом? Тоді зверніть увагу на цей рецепт приготування бісквітного торта з просоченням, сирною начинкою і шоколадною глазур'ю. Красиво і смачно.
Цей надзвичайно красивий і дуже апетитний бісквітний торт з просоченням в домашніх умовах стане справжньою окрасою столу. Начинку можна зробити не тільки сирну, але і ягідну, наприклад. Також можна приготувати інший улюблений крем. Ніжний смак коржа, освіжаюча начинка і шоколадна глазур - ідеальне поєднання для десерту.
- Цукор - 2 склянки
- Вода - 3 склянки
- Лимон - 2 штуки
- Апельсин - 2 штуки
- Борошно - 2-2.5 склянки
- Какао - 200 грам
- Цукор - 2 склянки (в тісто)
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 1 Склянка
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Яйце - 15 штук(3 цілком і 12 білків)
- Ванільний або мигдальний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сир або рикотта - 900 грам
- Цукор - За смаком (в начинку)
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Шоколад - 100 грам (тертий)
- Горіхи - 1 Склянка
- Шоколад - 400 грам (розтоплений)
- Вершки - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
1. Насамперед потрібно зайнятися просоченням. В даному випадку - це цитрусовий сироп.
2. У невелику каструлю насипте цукор і налийте воду.
3. Поки сироп закипає, очистіть цедру з попередньо вимитих лимонів і апельсинів. Надішліть цедру в киплячий сироп, приберіть вогонь до мінімуму, залиште інгредієнти нудитися.
4. Варити таку просочення потрібно не менше 1.5 годин. Потім акуратно злийте сироп і відкладіть цедру (вона ще стане в нагоді).
5. Тепер можна приступити до приготування коржа. В даному випадку він буде шоколадний.
6. Отже, в глибоку миску надішліть 3 яйця, олія, цукор, просіяне борошно, розпушувач і какао. Налейте молоко. Додайте ванільний або мигдальний екстракт, замісіть тісто.
7. Окремо збийте в міцну піну 12 білків з дрібкою солі. Додайте їх в тісто, акуратно перемішавши.
8. З готового тіста можна випекти два коржі. Вилийте тісто у форму і відправте випікатися в розігріту духовку.
9. Залежно від розміру форми випікається корж від 25 до 35 хвилин. Після його потрібно акуратно вийняти з форми, дати охолонути на решітці. Тільки після повного остигання кожен корж розріжте гострим ножем навпіл.
10. Змастіть кожну половинку сиропом. При бажанні доповніть цей простий рецепт бісквітного торта з просоченням легким алкоголем: лікером, наприклад.
11. Для приготування сирної начинки протріть сир через сито і додайте трохи ванільного екстракту.
12. Цитрусові цукати з сиропу наріжте і додайте слідом. Подрібніть горіхи (в даному випадку це фісташки, проте можна взяти будь-які інші), і натріть на дрібній тертці шоколад. Як випливає все перемішайте до однорідності. При необхідності додайте цукор за смаком.
13. Отриманою начинкою потрібно змастити кожен корж, тоді бісквітний торт з просоченням в домашніх умовах буде ще більш соковитим і ніжним.
14. Залишилося тільки приготувати глазур. Тут все досить просто: вершки, розтоплений шоколад і вершкове масло.
15. Змастіть глазур'ю спочатку боки торта.
16. А залишком покрийте верх. Розрівняйте глазур, і відправте торт в холодильник мінімум на 1-2 годину.
17. Ось такий варіант, як приготувати бісквітний торт з просоченням. Перед подачею прикрасьте його за смаком. Насолоджуйтесь!