Рецепт Бісквітний торт з просоченням фото

Бісквітний торт з просоченням
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Шоколад
На святковий стіл
Випічка, Торти, Бісквітний торт

Хочете здивувати близьких і гостей приголомшливим десертом? Тоді зверніть увагу на цей рецепт приготування бісквітного торта з просоченням, сирною начинкою і шоколадною глазур'ю. Красиво і смачно.

Цей надзвичайно красивий і дуже апетитний бісквітний торт з просоченням в домашніх умовах стане справжньою окрасою столу. Начинку можна зробити не тільки сирну, але і ягідну, наприклад. Також можна приготувати інший улюблений крем. Ніжний смак коржа, освіжаюча начинка і шоколадна глазур - ідеальне поєднання для десерту.

  • Цукор - 2 склянки
  • Вода - 3 склянки
  • Лимон - 2 штуки
  • Апельсин - 2 штуки
  • Борошно - 2-2.5 склянки
  • Какао - 200 грам
  • Цукор - 2 склянки (в тісто)
  • Розпушувач - 1 Ст. Ложка
  • Молоко - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Яйце - 15 штук(3 цілком і 12 білків)
  • Ванільний або мигдальний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Сир або рикотта - 900 грам
  • Цукор - За смаком (в начинку)
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Шоколад - 100 грам (тертий)
  • Горіхи - 1 Склянка
  • Шоколад - 400 грам (розтоплений)
  • Вершки - 200 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
бісквітний торт з просоченням - фото крок 1
1. Насамперед потрібно зайнятися просоченням. В даному випадку - це цитрусовий сироп.
бісквітний торт з просоченням - фото крок 2
2. У невелику каструлю насипте цукор і налийте воду.
бісквітний торт з просоченням - фото крок 3
3. Поки сироп закипає, очистіть цедру з попередньо вимитих лимонів і апельсинів. Надішліть цедру в киплячий сироп, приберіть вогонь до мінімуму, залиште інгредієнти нудитися.
бісквітний торт з просоченням - фото крок 4
4. Варити таку просочення потрібно не менше 1.5 годин. Потім акуратно злийте сироп і відкладіть цедру (вона ще стане в нагоді).
бісквітний торт з просоченням - фото крок 5
5. Тепер можна приступити до приготування коржа. В даному випадку він буде шоколадний.
бісквітний торт з просоченням - фото крок 6
6. Отже, в глибоку миску надішліть 3 яйця, олія, цукор, просіяне борошно, розпушувач і какао. Налейте молоко. Додайте ванільний або мигдальний екстракт, замісіть тісто.
бісквітний торт з просоченням - фото крок 7
7. Окремо збийте в міцну піну 12 білків з дрібкою солі. Додайте їх в тісто, акуратно перемішавши.
бісквітний торт з просоченням - фото крок 8
8. З готового тіста можна випекти два коржі. Вилийте тісто у форму і відправте випікатися в розігріту духовку.
бісквітний торт з просоченням - фото крок 9
9. Залежно від розміру форми випікається корж від 25 до 35 хвилин. Після його потрібно акуратно вийняти з форми, дати охолонути на решітці. Тільки після повного остигання кожен корж розріжте гострим ножем навпіл.
бісквітний торт з просоченням - фото крок 10
10. Змастіть кожну половинку сиропом. При бажанні доповніть цей простий рецепт бісквітного торта з просоченням легким алкоголем: лікером, наприклад.
бісквітний торт з просоченням - фото крок 11
11. Для приготування сирної начинки протріть сир через сито і додайте трохи ванільного екстракту.
бісквітний торт з просоченням - фото крок 12
12. Цитрусові цукати з сиропу наріжте і додайте слідом. Подрібніть горіхи (в даному випадку це фісташки, проте можна взяти будь-які інші), і натріть на дрібній тертці шоколад. Як випливає все перемішайте до однорідності. При необхідності додайте цукор за смаком.
бісквітний торт з просоченням - фото крок 13
13. Отриманою начинкою потрібно змастити кожен корж, тоді бісквітний торт з просоченням в домашніх умовах буде ще більш соковитим і ніжним.
бісквітний торт з просоченням - фото крок 14
14. Залишилося тільки приготувати глазур. Тут все досить просто: вершки, розтоплений шоколад і вершкове масло.
бісквітний торт з просоченням - фото крок 15
15. Змастіть глазур'ю спочатку боки торта.
бісквітний торт з просоченням - фото крок 16
16. А залишком покрийте верх. Розрівняйте глазур, і відправте торт в холодильник мінімум на 1-2 годину.
бісквітний торт з просоченням - фото крок 17
17. Ось такий варіант, як приготувати бісквітний торт з просоченням. Перед подачею прикрасьте його за смаком. Насолоджуйтесь!

Схожі рецепти