Салат «Цезар» на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Буває так - точно знаєш, яке блюдо хочеш. І так само точно знаєш, що приготувати це за класичним рецептом немає часу. Або сил. Або того й іншого. Спробуємо той же рецепт, але прискорений.
Що добре в такому салаті, як "салат "цезар" на швидку руку", так це те, що не потрібно нічого довго робити. Найтриваліше дію - обсмажити курячі грудки. Але і воно забере у вас хвилин 5-6 максимум. Такий салат можна приготувати і після важкого робочого дня, і після активного відпочинку. Мінімум затрат праці і часу і у вас на столі улюблене блюдо.
- Упаковка листя салату Романо - 1 штука
- Філе курячої грудки - 2 штуки
- Помідори - 2 штуки (можна використовувати помідори черрі, тоді їх потрібно трохи більше)
- Пармезан - 80 грам
- Лимон - 1/2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Анчоуси - 4 штуки
- Вустерширський соус - За смаком (потрібно зовсім небагато)
- Оливкова олія - 150 грам
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
- Упаковка сухариків - 1 штука
Листя салату вимити, викласти в салатник
Помідори вимити, нарізати невеликими шматочками.
У сковороду налити рослинне масло. Добре нагріти, викласти в нього курячі грудки. Обсмажувати до золотистої скоринки.
Пармезан натерти на дрібній тертці.
У чашу блендера покласти яйце, гірчицю, очищений роздавлений зубчик часнику, вустерширський соус, анчоуси і сік лимона. Збиваючи по троху додавати оливкове масло і тертий пармезан.
Курячі грудки посипати травами і спеціями, дати ще трохи обсмажити. Зняти з вогню, нарізати брусочками.
У салатник до листів романо додати нарізані помідори, теплі порізані курячі грудки. Залити все підготовленим соусом. Посипати сухариками. Смачного!