Салат «Берегись, горілка»
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і корисна заготівля на зиму - салат "бережись, горілка" - доведеться всім до душі. Хрусткі і ароматні овочі стануть найкращою закускою.
Якщо ви любите готувати овочеві заготовки на зиму, то рецепт салату "бережись, горілка" вам точно сподобається. Хрусткі овочі виходять як свіжі і взимку такий салат полетить зі столу першим. Для закуски під алкоголь - в самий раз.
- Капуста білокачанна - 200 грам
- Огірки - 200 грам
- Помідори - 200 грам
- Морквина - 200 грам
- Перець солодкий - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 200 грам
- Цукор - 20 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оцет 9% - 1, 5 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 50 грам
- Чорний перець - За смаком

Підготуйте продукти для приготування салату "бережись, горілка" .

Нашинкуйтекапусту смужками.

Наріжте смужками солодкий перець, цибуля і натріть на тертці моркву.

Наріжте огірки і помідори півкільцями.

Овочі складіть у каструлю, присипте сіллю і цукром.

Полийте маслом і перемішайте, залиште на столі на пару годин, овочі пустять сік.

Потім поставте салат на середній вогонь, доведіть до кипіння і тушкуйте 10-15 хвилин. В кінці влийте оцет, нехай салат закипить і готово.

Гарячий салат розкладіть в чисті простерилізовані банки.

Закатати кришками, дайте охолонути під ковдрою.

Зберігайте салат в коморі або погребі. Вихід готового салату - 1 літр, можна салат розділити на 2 банки по 0, 5 L. Смачного!