Салат «авокадо» з зернового сиру
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт салату дуже простий і вимагає мінімум ваших зусиль для його приготування. Незвичайний соус зробить цей салат прекрасною закускою як для святкового столу, так і для сімейної вечері. Готуємо!
Цей салат нікого не залишить байдужим, а найголовніше підійде тим, хто стежить за фігурою. Адже не дарма ж авокадо - джерело вітамінів. І де як не в салаті "авокадо" з зернового сиру нам знайти таку кількість корисних і смачних поєднань.
- Авокадо - 2 штуки(1 для соусу, 1 в салат)
- Салат - 150 грам (ромен, айсберг, Пекін і т.Д.)
- Томати черрі - 200 грам
- Зернений сир - 150 грам
- Лимон - 1/2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Braai - 1/2 пучка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Орегано - 1 щіпка (сушений)
Ось такий набір продуктів буде потрібно нам для приготування нашого салату + сіль і оливкове масло.
В першу чергу приготуємо соус. Для цього нам буде потрібно кінза (у мене маленький пучок, я використовував половину), часник очищаємо, нарізаємо 1 авокадо. Складаємо все продукти в чашу блендера. Туди ж додаємо 2 ст. L. Оливкового масла, сік половинки лимона і дрібку солі. Збиваємо блендером до однорідної маси.
Листя салату промиваємо водою. У мене салат ромен, тому треба було всього три листа. Листя не ріжемо, а рвемо руками, тільки зелену частину, стебло викидаємо.
Нарізаємо помідори черрі на акуратні часточки і викладаємо поверх салату.
Очистимо другий авокадо. Я люблю, коли в таких салатах всі інгредієнти нарізані крупно, тому просто розрізаю авокадо уздовж і на великі скибочки.
Зверху ми викладаємо сир і посипаємо його дрібкою сушеного орегано. Наш салат готовий, його можна подавати на стіл прямо в такому вигляді, не перемішуючи, поставивши поруч в соуснику приготовлену нами заправку.
Або ж заправити соусом і подавати порційно на окремих тарілках. Смачного!