Рулет зі свинячого сала
(покроковий рецепт з фото)
Рулет зі свинячого сала - це смачно і зовсім недорого. Така закуска на вашому столі буде виглядати яскраво і красиво. А приготувати рулет зовсім нескладно, було б бажання.
Рецепт приготування рулету з свинячого сала розповіла мені моя дорога бабуся. Ми, діти і внуки, не часто збиралися у неї вдома, але коли збиралися, то це було справжнє свято для душі і шлунку. Особливо мені запам'яталося це блюдо - воно просто готується, але настільки смачне, що не передати словами. Треба готувати і пробувати! Ви зможете самі приготувати рулет з свинячого сала в домашніх умовах на мою детальному рецептом з фото. Розповідаю, як приготувати рулет з свинячого сала.
- Свиняче сало тонке - 500 грам
- Часник - 8 зубчиків
- Морква - 1 штука
- Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки
- Паприка солодка - 1 Чайна ложка
- Суміш сухих трав - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
Чистим чеснок, потім подрібнюємо його за допомогою преса, ножа или ступки, як вам буде зручніше.
Морква необхідно натерти на крупній тертці.
Вимийте сало від забруднень і висушіть (зручно робити це за допомогою паперових рушників або серветок). Покладіть його на дошку шкіркою вниз, добре розправте і посипте морквиною. Багато її не треба, щоб не перебивати смак сала смаком вареної моркви.
Посипаємо чорним перцем і солодкою паприкою. Я люблю гостреньке, тому іноді ще додаю червоний гострий перець.
Далі посипаємо сумішшю сухих пряних трав: Braai, розмарин, кріп, базилік, - щоб рулет вийшов ароматним.
Поверх всього викладаємо часник.
І тепер робимо рулет. Скручуємо сало дуже туго, щоб не розповзалося, і зав'язуємо міцною ниткою або шпагатом.
Укладемо рулет зі свинячого сала в каструлю з підсоленою водою і будемо варити на маленькому вогні близько години. У воду можна додати кілька горошин запашного перцю або лавровий лист.
Готовий рулет охолодити на холоді або в холодильнику години 2, і тільки тоді знімаємо мотузки. Нарізаємо рулет на шматочки і красиво викладаємо на тарілку.