Рулет з лаваша з майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами проста закуска для пікніка або перекусу на роботі, наприклад. Цей рецепт приготування рулету з лаваша з майонезом хороший тим, що в начинку можна використовувати всі, що є під рукою.
В даному випадку в якості начинки я використовую відварну курочку, гриби і сир. Але при бажанні закуска може бути овочева, наприклад. Це швидко, просто і дуже смачно. Так що дивіться, як приготувати рулет з лаваша з майонезом.
- Лаваш - 2 штуки
- Куряча грудка - 1 штука
- Гриби - 200 грам
- Сир - 150 грам
- Майонез - 3-4 Ст. Ложок
- Цибулина - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 1 щіпка
- Часник - За смаком
1. Для початку потрібно підготувати всі інгредієнти начинки, відварити або обсмажити курочку і гриби з цибулею. Часник очистити, пропустити через прес і з'єднати з майонезом. Все як слід перемішати. Можна в соус додати дрібку солі, перцю або інші спеції за смаком.
2. Лист лаваша змастити приготованим соусом. Також при бажанні можна додати трохи томатного соусу або кетчупу, наприклад.
3. Філе, нарізане дрібними кубиками, розподілити зверху. Класичний рецепт рулету з лаваша з майонезом розрахований на всю довжину одного листа, однак при бажанні лаваш можна розрізати навпіл, приготувавши таким чином два рулетика.
4. Присипати все тертим сиром (плавленим або твердим - це за бажанням). Також можна додати свіжі або мариновані овочі для пікантності.
5. Зверху накрити другим листом, попередньо його теж промазав майонезом. Додати смажені грибочки. Можна поперчити за смаком трохи або додати ароматні трави. Щільно притиснути і згорнути рулет. Щоб він добре тримав форму, його можна загорнути в харчову фольгу і відправити в холодильник на пару годин.
6. Коли рулет з лаваша з майонезом в домашніх умовах готовий, акуратно розгорніть фольгу і наріжте його порційними шматочками.