Рецепт Рождественское сочно фото

Рождественское сочно
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Пшоно і пшениця
Пісні страви
На святковий стіл, Різдво
Солодке, Десерти, Кутя

Останній день різдвяного посту називається святвечором і в цей день належить їсти сочиво. Сочиво готується із зерен пшениці або рису. Пропоную приготувати різдвяне сочиво з пшениці.

Для солодощі краще використовувати тільки мед. Можна крім основних інгредієнтів так само додати трохи маку, попередньо розтерши його до отримання макового молочка. Якщо вирішите приготувати сочиво з рису, то співвідношення всіх компонентів буде таким же. За православним церковним Уставом сочиво куштували ввечері після повного утримання від їжі протягом всього дня. Блюдо насправді виходить дуже смачне, можна приготувати його і в звичайні будні. Дуже корисно для організму і поживно.

  • Пшениця - 150 грам
  • Чорнослив - 50 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Горіхи волоські - 50 грам
  • Мед - 1 Ст. Ложка
рождественское сочно - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
рождественское сочно - фото крок 2
Пшеницю добре промийте, залийте окропом і залиште на 12 годин. Можна на ніч. Потім промийте її ще раз і перекладіть в каструлю. Залийте водою, в співвідношенні приблизно 1 до 4 і варіть близько 3 годин до повної готовності. Якщо вода буде в процесі википати, то додайте.
рождественское сочно - фото крок 3
Курагу і родзинки промийте, залийте окропом і залиште на 20 хвилин.
рождественское сочно - фото крок 4
Готову пшеницю відкиньте на друшляк.
рождественское сочно - фото крок 5
Перекладіть в глибоку миску або тарілку.
рождественское сочно - фото крок 6
До ще гарячої пшениці додайте родзинки.
рождественское сочно - фото крок 7
Нарізану курагу.
рождественское сочно - фото крок 8
І подрібнені волоські горіхи.
рождественское сочно - фото крок 9
Додайте мед.
рождественское сочно - фото крок 10
Добре все перемішайте. Рожественское лінза звичайно.
рождественское сочно - фото крок 11
Приємного апетиту і щасливого вам Різдва!

Схожі рецепти