Рождественское сочно
(покроковий рецепт з фото)
Останній день різдвяного посту називається святвечором і в цей день належить їсти сочиво. Сочиво готується із зерен пшениці або рису. Пропоную приготувати різдвяне сочиво з пшениці.
Для солодощі краще використовувати тільки мед. Можна крім основних інгредієнтів так само додати трохи маку, попередньо розтерши його до отримання макового молочка. Якщо вирішите приготувати сочиво з рису, то співвідношення всіх компонентів буде таким же. За православним церковним Уставом сочиво куштували ввечері після повного утримання від їжі протягом всього дня. Блюдо насправді виходить дуже смачне, можна приготувати його і в звичайні будні. Дуже корисно для організму і поживно.
- Пшениця - 150 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Ізюм - 50 грам
- Горіхи волоські - 50 грам
- Мед - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Пшеницю добре промийте, залийте окропом і залиште на 12 годин. Можна на ніч. Потім промийте її ще раз і перекладіть в каструлю. Залийте водою, в співвідношенні приблизно 1 до 4 і варіть близько 3 годин до повної готовності. Якщо вода буде в процесі википати, то додайте.
Курагу і родзинки промийте, залийте окропом і залиште на 20 хвилин.
Готову пшеницю відкиньте на друшляк.
Перекладіть в глибоку миску або тарілку.
До ще гарячої пшениці додайте родзинки.
Нарізану курагу.
І подрібнені волоські горіхи.
Додайте мед.
Добре все перемішайте. Рожественское лінза звичайно.
Приємного апетиту і щасливого вам Різдва!