Рогалики «смак дитинства»
(покроковий рецепт з фото)
Такі рогалики викликають спогади про дитинство, коли бабуся пекла цілі листи з різними начинками: варення, шоколад, горіхи, обкладинка. Розповім вам про те, як приготувати рогалики "смак дитинства" .
Можна зробити велику партію випічки, адже вона швидко розійдеться. Рогалики можна прикрасити цукровою пудрою, діставши їх відразу з печі. Їх смак сподобається дітям і дорослим. Тісто можна зробити заздалегідь. Подавайте їх відразу зі склянкою молока або дочекайтеся, поки вони охолонуть, хоча це дуже складно.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка (швидкодіючі сухі)
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Жовток - 2 штуки
- Крем - 3/4 склянки
- Мак - За смаком
1. У миску просійте борошно, додайте до неї дріжджі і перемішайте. Наріжте вершкове масло шматочками і викладіть до борошна.
2. Додайте цукор, перемішані жовтки зі сметаною, гарненько вимісити тісто.
3. Оберніть його плівкою і приберіть на 2 години в холодильник.
4. Розділіть тісто на шматочки і розкачайте кожен в пласт, виріжте трикутники. Викладіть по центру начинку і скрутіть рогалики від широкого краю до вузькому.
5. Викладіть рогалики на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
6. Запікайте рогалики до рум'яної скоринки (близько 40 хвилин).
7. Посипте рогалики цукровою пудрою і перекладіть з дека, смачного!