Печиво «смак дитинства»
(покроковий рецепт з фото)
Домашнє, ароматне, розсипчасте і дуже смачне печиво до чаю або молока, порадує ваших діточок і нагадає вам про дитинство! До того ж дітей можна залучити до процесу приготування!
Звичайно, якщо вже зовсім повертатися в дитинство, то можете взяти маргарин замість масла. Але я все ж вважаю за краще використовувати вершкове масло для приготування випічки. Печиво можна робити за допомогою будь-яких вирубок, але якщо дитинство - то стакан! Пориньте разом з дітьми в рецепти наших мам! А я розповім детально, як приготувати печиво "смак дитинства" .
- Борошно пшеничне - 450-500 грам (скільки візьме тісто)
- Вершкове масло - 180 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 110 грам
- Мед - 1 Чайна ложка (рідкий)
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Масло розтопіть і остудіть.
Додайте в масло яйця, мідь, цукор, соду і сіль. Збийте міксером або віночком.
Борошно просійте, введіть в масляну масу і поступово замісити м'яке, еластичне тісто. Оберніть тісто в пакет і приберіть в холодильник на 40-60 хвилин.
Потім розділіть тісто на кілька частин. Розкачайте кожну частину товщиною 0, 5 см.
Виріжте склянкою або вирубками заготовки для печива.
Розкладіть печиво на деко з пекарської папером і випікайте 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. Час випічки залежить від розміру печива.
Приємного чаювання з близькими!