Пишний омлет «смак дитинства»
(покроковий рецепт з фото)
Пишний, не опадають омлет, запечений в духовці - ідеальний варіант для сніданку. На мій смак, він набагато краще приготованого на сковороді. А, може, це тому, що цей смак я знаю з дитинства?
Є кілька нюансів, як приготувати пишний омлет «Смак дитинства», щоб він вийшов повітряним і не опал на тарілці. Співвідношення яєць і молока повинно бути 1:1. Їх не варто активно збивати за допомогою міксера, досить віночка. Запікається омлет в в формі з високими бортиками.
- Яйце - 6 штук
- Молоко - 300 мілілітрів
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (для змазування)
Підготуйте необхідні продукти.
З'єднайте в глибокій ємності яйця, молоко і сіль. Збийте вінчиком до однорідності.
Додайте борошно, перемішайте віночком. Форму для запікання змастіть вершковим маслом.
Вилийте суміш у форму. Форму наповнюйте не менше, ніж на 2/3. Поставте запікатися в духовку при 180 °C на 30-40 хвилин. Омлет при випічці сильно підніметься, після духовки трохи опуститься. Це нормально. При подачі він залишиться пишним і смачним.
Смачного!