Ризький хліб майстер-клас
(покроковий рецепт з фото)
Ризький хліб - це хліб із суміші пшеничного і житнього борошна, який почали випікати ще в СРСР. Його складно спекти в домашніх умовах, але сьогодні я пропоную майстер клас, як це все-таки здійснити.
Мій майстер-клас з випікання ризького хліба вважаю відкритим. Отже, як приготувати такий хліб? Дуже просто, головне дотримуватися правильної технології і дати тісту добре піднятися. Тісто у нас на заквасці і на швидкодіючий сухих дріжджах, з декількох сортів борошна. В цілому можна взяти борошно вищого гатунку і житнє. Закваска у мене була вже готова, в інтернеті є багато рецептів, як її приготувати. Кмин в рецепті надає хлібу цікавий смак і аромат, головне не переборщити, спеція має дуже сильним ароматом і смаком. Незважаючи на те, що тісто замішувати з великою часткою житнього борошна, хліб виходить повітрям, і немає відчуття мокрій серединки. Якщо любите житній ризький хліб, спробуйте цей рецепт.
- Пшеничне борошно - 360 грам
- Житнє борошно - 210 грам
- Хлібна Muka - 160 грам (або борошно вищого гатунку)
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки
- Екстракт ячмінного солоду - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Вода - 385 грам
- Дріжджі - 100 грам
- Дріжджі - 1/2 чайних ложки (швидкодіючі)
- Кмин - 1 Ст. Ложка