Мавпячий хліб (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вашій увазі цікавий хліб, я б навіть сказала - "хлібні кульки" . Їсти такий хліб потрібно руками, він має яскравий аромат, що досягається завдяки спецій і трав.
Отже, розповідаю, як приготувати "мавпячий хліб" . Для тіста потрібно взяти будь-який "свій" хлібний або булочних рецепт, який вам подобається. Приготувати різні панірування і рослинне масло. Кожна кулька тесту потребує просочення маслом і паніровці. Подавати хліб можна, склавши гіркою кульки, а можна пересипати кульки сиром і подати хліб в вид кільця. Пробуйте!
- Рослинна олія - 30-40 мілілітрів
- Хлібне тісто - 250 грам
- Солодкий перець - 0, 5 штуки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Мелена паприка - 1 Чайна ложка
- Тертий сир - 50 грам (ідеально - пармезан)
- Кунжут - 30-40 грам
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Майоран - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте необхідні продукти, і приступимо!
Потрібно підготувати 4 різні панірування для хліба: сирну, кунжутну, трав'яну і з солодкого перцю. Як приготувати дві останні? Я розповім. У мисочці змішайте три види трав: орегано, чебрець, майоран. Додайте щіпку солі і перцю меленого. Готово. Для останньої панірування подрібніть паприку і часник, залийте рослинним маслом, додайте мелену паприку і перемішайте. Можна додати лимонну цедру.
Розділіть тісто для хліба на шматочки, кількість не має значення. Кожну частину тіста скачайте в кульку.
Кожна кулька тесту занурюйте спочатку в рослинне масло, а потім в паніровці.
Викладайте кульки в змащену форму в будь-якому порядку.
Продовжуйте до тих пір, поки не закінчиться тісто. Якщо ви хочете, щоб хліб мав форму кільця, то кожен шар перекладайте тертим сиром, сир розплавиться і склеїть грудочки хліба в паніровці.
Випікайте при 180 градусах хвилин 30-35, дивіться по своїй духовці. Перед подачею полийте хліб рослинним маслом і посипте зеленню (у мене кріп). Приємного!