Мавпячий хліб з часником і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Раджу побалувати сім'ю таким хлібом, зупинитися просто неможливо, який смачний, ніжний і сирний з легким ароматом часнику! Якщо ви також любите випічку, як я, тоді заходите, я все покажу!
Давайте я розповім вам, як приготувати неймовірно смачний "мавпячий хліб з часником і сиром"! Це хліб просто не може не сподобається, він легкий, повітряний, а який ароматний! !! Тісто на молоці, добре, якщо це буде цільне молоко, домашнє. Дріжджі можна використовувати сухі швидкодіючі, тоді їх змішайте відразу з борошном. Я ж люблю свіжі, вони ніколи не підводять і випічка завжди радує. Якщо немає свіжого часнику під рукою, візьміть часниковий порошок, він дасть необхідний смак і аромат. Хай щастить!
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Свіжі дріжджі - 15 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 50 грам
- Сир - 100 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
1. Підготуйте продукт. Приступимо!
2. У тепле молоко покладіть сіль, цукор, дріжджі і розчиніть все інгредієнти.
3. Всипте борошно, замісіть м'яке тісто.
4. Накрийте чистою сухою серветкою тісто, залиште в теплі підходити на 1-1, 5 годину. Я залишаю в прогрітій вимкненій духовці.
5. Порубати дрібно часник, розтопіть вершкове масло і з'єднайте з часником. Масло має бути не гарячим, а добре теплим, щоб розкрити часниковий аромат. Натріть на дрібній тертці сир.
6. Testo майже! Осадіть його руками.
7. Розділити тісто на частини, кожну скачайте в кульку, розмір - не більш волоського горіха. Поки я катала кульки, тісто підходило і добре збільшувалася прямо на столі. Кількість кульок можна зробити набагато більше, ніж у мене, хліб буде ще цікавіше.
8. Візьміть антипригарним форму, змащувати її не потрібно. Кожна кулька тесту занурте в часникове масло, щоб воно покривало з усіх боків тісто. Покладіть його в форму.
9. Розташовуйте кульки на невеликій відстані один від одного, щоб тесту було куди рости. Посипте щедро сиром перший ряд.
10. Зверху викладайте наступний ряд кульок, посипайте сиром. Поставте форму в тепло на 15-20 хвилин для вистоювання.
11. Випікайте хліб при 180 градусах 30-35 хвилин.
12. Дайте хлібу трохи охолонути, вийміть з форми. Пробуйте!