Рецепт Мавпячий хліб з часником і сиром фото

Мавпячий хліб з часником і сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На швидку руку
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Раджу побалувати сім'ю таким хлібом, зупинитися просто неможливо, який смачний, ніжний і сирний з легким ароматом часнику! Якщо ви також любите випічку, як я, тоді заходите, я все покажу!

Опис приготування:

Давайте я розповім вам, як приготувати неймовірно смачний"Мавпячий хліб з часником і сиром" ! Це хліб просто не може не сподобається, він легкий, повітряний, а який ароматний! !! Тісто на молоці, добре, якщо це буде цільне молоко, домашнє. Дріжджі можна використовувати сухі швидкодіючі, тоді їх змішайте відразу з борошном. Я ж люблю свіжі, вони ніколи не підводять і випічка завжди радує. Якщо немає свіжого часнику під рукою, візьміть часниковий порошок, він дасть необхідний смак і аромат. Хай щастить!

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Свіжі дріжджі - 15 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сир - 100 грам
  • Часник - 1-2 зубчиків
мавпячий хліб з часником і сиром - фото крок 1
1. Підготуйте продукт. Приступимо!
мавпячий хліб з часником і сиром - фото крок 2
2. У тепле молоко покладіть сіль, цукор, дріжджі і розчиніть все інгредієнти.
мавпячий хліб з часником і сиром - фото крок 3
3. Всипте борошно, замісіть м'яке тісто.
мавпячий хліб з часником і сиром - фото крок 4
4. Накрийте чистою сухою серветкою тісто, залиште в теплі підходити на 1-1, 5 годину. Я залишаю в прогрітій вимкненій духовці.
мавпячий хліб з часником і сиром - фото крок 5
5. Порубати дрібно часник, розтопіть вершкове масло і з'єднайте з часником. Масло має бути не гарячим, а добре теплим, щоб розкрити часниковий аромат. Натріть на дрібній тертці сир.
мавпячий хліб з часником і сиром - фото крок 6
6. Testo майже! Осадіть його руками.
мавпячий хліб з часником і сиром - фото крок 7
7. Розділити тісто на частини, кожну скачайте в кульку, розмір - не більш волоського горіха. Поки я катала кульки, тісто підходило і добре збільшувалася прямо на столі. Кількість кульок можна зробити набагато більше, ніж у мене, хліб буде ще цікавіше.
мавпячий хліб з часником і сиром - фото крок 8
8. Візьміть антипригарним форму, змащувати її не потрібно. Кожна кулька тесту занурте в часникове масло, щоб воно покривало з усіх боків тісто. Покладіть його в форму.
мавпячий хліб з часником і сиром - фото крок 9
9. Розташовуйте кульки на невеликій відстані один від одного, щоб тесту було куди рости. Посипте щедро сиром перший ряд.
мавпячий хліб з часником і сиром - фото крок 10
10. Зверху викладайте наступний ряд кульок, посипайте сиром. Поставте форму в тепло на 15-20 хвилин для вистоювання.
мавпячий хліб з часником і сиром - фото крок 11
11. Випікайте хліб при 180 градусах 30-35 хвилин.
мавпячий хліб з часником і сиром - фото крок 12
12. Дайте хлібу трохи охолонути, вийміть з форми. Пробуйте!

Схожі рецепти