Хліб з сиром і часником в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете доповнити ваш щоденний або святковий стіл цікавою закускою, то зверніть увагу на цей швидкий і простий варіант, як зробити хліб з сиром і часником в духовці.
Використовувати в якості основи можна не тільки білий, але і житній хліб при бажанні. Що стосується сиру, то найкраще взяти не 1, а кілька сортів. Ідеальний варіант - це поєднання твердого сиру з моцарелою. Приготувати хліб з сиром і часником в духовці в домашніх умовах можна на сніданок, на пікнік або в якості доповнення до перших страв, наприклад.
- Хліб або кийок - 1 штука
- Вершкове масло - 80 грам
- Часник - 5-7 зубчиків
- Сир - 300 грам
1. Візьміть батон, хліб або чіабат, наприклад. Розріжте вздовж цілком, також можна відразу нарізати порційними шматочками.
2. Вершкове масло повинно бути м'яким, щоб його було просто намазувати. Очистіть часник, пропустіть його через прес. З'єднайте з маслом. При бажанні в рецепті приготування хліба з сиром і часником в духовці можна також використовувати найрізноманітніші спеції і ароматні трави.
3. Все як слід перемішайте до однорідності. Маса повинна бути м'якою.
4. Розподіліть часникове масло по поверхні хліба. Чим більше буде часнику, тим пікантні вийде закуска.
5. Натріть на тертці сир, перемішайте його і посипте поверх часникової олії. Його має бути дійсно багато. Підготуйте жароміцних форму, застелите її папером для випічки. Викладіть хліб, відправте його в розігріту духовку.
6. При температурі близько 220 градусів запікайте хліб з сиром і часником в духовці в домашніх умовах 5-7 хвилин до утворення рум'яної скоринки. Ось така краса вийде в результаті. Смачного!