Рецепт Ризький хліб для хлібопічки фото

Ризький хліб для хлібопічки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Латвійська кухня
Тісто
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка, Хліб

Коли заходиш в магазин, щоб вибрати хліб, то просто очі розбігаються від вибору. Але якщо покопатися в рецептах в интеренете, їх знайдеться ще більше, просто на будь-який смак і уподобання.

Я ось люблю так звану сіру випічку (або по-іншому - житнє). Тому вибрала рецепт, в якому описала, як приготувати ризький хліб для хлібопічки. Він відрізняється кисло-солодким смаком і вологою текстурою. Ідеально підійде для бутербродів з солоною рибкою і маслом (або з ікрою).

  • Борошно пшеничне - 400 грам
  • Борошно житнє - 200 грам
  • Дріжджі - 2 чайних ложки (швидкодіючі)
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Кмин - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 420 мілілітрів
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
ризький хліб для хлібопічки - фото крок 1
Кмин потовчіть злегка в ступці.
ризький хліб для хлібопічки - фото крок 2
Потім в чашу хлібопічки помістіть всі інгредієнти, які я вказала вище: два види борошна, сіль, цукор, рослинне масло і воду. Дріжджі додаємо в диспенсер.
ризький хліб для хлібопічки - фото крок 3
Включіть в хлібопічці режим для випічки звичайного хліба (або житнього). Розмір готового виробу буде максимальним, ступінь запікання скоринки - середня. Приємною дегустації!

Схожі рецепти