Ризький хліб для хлібопічки
(покроковий рецепт з фото)
Коли заходиш в магазин, щоб вибрати хліб, то просто очі розбігаються від вибору. Але якщо покопатися в рецептах в интеренете, їх знайдеться ще більше, просто на будь-який смак і уподобання.
Я ось люблю так звану сіру випічку (або по-іншому - житнє). Тому вибрала рецепт, в якому описала, як приготувати ризький хліб для хлібопічки. Він відрізняється кисло-солодким смаком і вологою текстурою. Ідеально підійде для бутербродів з солоною рибкою і маслом (або з ікрою).
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Борошно житнє - 200 грам
- Дріжджі - 2 чайних ложки (швидкодіючі)
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Кмин - 1 Ст. Ложка
- Вода - 420 мілілітрів
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Кмин потовчіть злегка в ступці.
Потім в чашу хлібопічки помістіть всі інгредієнти, які я вказала вище: два види борошна, сіль, цукор, рослинне масло і воду. Дріжджі додаємо в диспенсер.
Включіть в хлібопічці режим для випічки звичайного хліба (або житнього). Розмір готового виробу буде максимальним, ступінь запікання скоринки - середня. Приємною дегустації!