Рецепт Ризький хліб фото

Ризький хліб
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Латвійська кухня
Тісто, Здобне дрожевое тісто
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка, Хліб

Розповім, як приготувати ризький хліб. Якщо ви любите і частенько балуєте себе житнім хлібом, то цей рецепт як раз стане в нагоді вам. Їжте його відразу або остудіть, він хороший з маслом і м'ясом.

Випікайте хліб на суміші житнього борошна і пшеничного. Можна прикрасити хлібець кмином, чорним і білим кунжутом, насінням. Їжте хліб відразу після випікання або після охолодження. Смак ризького хліба вам сподобається з маслом і варенням, з борщем або з м'ясом.

  • Житнє борошно - 120 грам
  • Пшеничне борошно - 240 грам
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі швидкодіючі)
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
  • Вода - 180 мілілітрів
  • Кмин - 0, 5 Ст. Ложки
ризький хліб - фото крок 1
1. Підігрійте трохи воду, розмішайте в ній дріжджі і ванільний цукор. Залиште суміш на 5-10 хвилин, потім додайте рослинне масло і мед (можна квітковий, гречаний).
ризький хліб - фото крок 2
2. У велику миску додайте житнє і пшеничне борошно, сіль, кмин і влийте рідкі складові.
ризький хліб - фото крок 3
3. Вимішуйте тісто вручну близько 10 хвилин, потім перекладіть його в миску, змащену олією, і накрийте плівкою або рушником, залиште на 120 хвилин.
ризький хліб - фото крок 4
4. Через 1 годину після замісу дістаньте тісто і обімніть його вручну, потім знову перекладіть в миску і накрийте.
ризький хліб - фото крок 5
5. Через необхідний час перекладіть тісто на робочу поверхню, надайте йому необхідну форму, зробіть неглибокі надрізи. Накрийте хліб рушником і залиште на 40-60 хвилин.
ризький хліб - фото крок 6
6. Перекладіть хліб на деко з пергаментом і трохи збризніть водою, відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин.
ризький хліб - фото крок 7
7. Готовий хлібець дістаньте з духовки і залиште для охолодження. Смачного!

Схожі рецепти