Рецепт Різдвяний пиріг з куркою фото

Різдвяний пиріг з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Птах , Курка , Куряча грудка
Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На святковий стіл , Святковий обід , Різдво
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

До різдвяних рецептами можу віднести не тільки солодку випічку, але і пироги з несолодкої начинкою (наприклад, з грибами і овочами). Зараз розповім, як приготувати різдвяний пиріг з куркою.

Опис приготування:

Крім бутербродів, до святкового столу в якості закуски можна подати і пиріг з куркою. Він ситний, смачний і оригінально оформлений. Таке ласощі подобається дорослим і дітям. Крім курки можна використовувати гриби, різні овочі або інші види м'яса, а також сир і ковбасу.

  • Маргарин - 125 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 250 грам
  • Куряча грудка - 1 штука
  • Гриби консервовані - 200 грам
  • Помідори - 12 штук
  • Цибулина - 1 штука
  • Соняшникова олія - За смаком
  • Сир - 150 грам
  • Вершки - 250 мілілітрів
  • Сіль і чорний мелений перець - За смаком
різдвяний пиріг з куркою - фото крок 1
1. Маргарин перед приготуванням розміщую в холодильник, а потім натираю його на крупній тертці.
різдвяний пиріг з куркою - фото крок 2
2. К измельченному маргарину вбиваю яйцо, всипав заздалегідь просіяне борошно і дрібку солі, вливаю 3 столові ложки холодної води.
різдвяний пиріг з куркою - фото крок 3
3. Замішую тісто, скачують його в кому, загортаю в харчову плівку і відправляю в холодильник на півгодини.
різдвяний пиріг з куркою - фото крок 4
4. Цибулину подрібнюю кубиком і обсмажую на розпеченій сковороді з додаванням соняшникової олії.
різдвяний пиріг з куркою - фото крок 5
5. Додаю консервовані гриби, солю і перчу за смаком, готую ще 7-10 хвилин.
різдвяний пиріг з куркою - фото крок 6
6. Курку відварюю і охолоджую, потім подрібнюю її невеликими шматочками.
різдвяний пиріг з куркою - фото крок 7
7. Овочі зі сковороди додаю до м'яса, все перемішую і прибираю в сторону.
різдвяний пиріг з куркою - фото крок 8
8. Твердий сир (будь-яких сортів) подрібнюю на крупній тертці і перекладаю в миску, вливаю сливки.
різдвяний пиріг з куркою - фото крок 9
9. Помідори мою і розрізаю на 2 частини, вирізаю у них плодоніжки.
різдвяний пиріг з куркою - фото крок 10
10. Форму для випікання застилаю пергаментом, потім викладаю в неї охолоджене тісто, руками його розрівнюю.
різдвяний пиріг з куркою - фото крок 11
11. У тісто кладу приготовлену раніше начинку, акуратно розподіляю її.
різдвяний пиріг з куркою - фото крок 12
12. Нарізані помідори укладаю на начинку.
різдвяний пиріг з куркою - фото крок 13
13. Зверху помідори заливаю сирно-вершковою масою.
різдвяний пиріг з куркою - фото крок 14
14. Випікаю пиріг 40-45 хвилин при 180-190 градусів, подаю його до столу трохи остиглим.

Схожі рецепти