Різдвяний пиріг з куркою
(покроковий рецепт з фото)
До різдвяних рецептами можу віднести не тільки солодку випічку, але і пироги з несолодкої начинкою (наприклад, з грибами і овочами). Зараз розповім, як приготувати різдвяний пиріг з куркою.
Крім бутербродів, до святкового столу в якості закуски можна подати і пиріг з куркою. Він ситний, смачний і оригінально оформлений. Таке ласощі подобається дорослим і дітям. Крім курки можна використовувати гриби, різні овочі або інші види м'яса, а також сир і ковбасу.
- Маргарин - 125 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 250 грам
- Куряча грудка - 1 штука
- Гриби консервовані - 200 грам
- Помідори - 12 штук
- Цибулина - 1 штука
- Соняшникова олія - За смаком
- Сир - 150 грам
- Вершки - 250 мілілітрів
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком

1. Маргарин перед приготуванням розміщую в холодильник, а потім натираю його на крупній тертці.

2. К измельченному маргарину вбиваю яйцо, всипав заздалегідь просіяне борошно і дрібку солі, вливаю 3 столові ложки холодної води.

3. Замішую тісто, скачують його в кому, загортаю в харчову плівку і відправляю в холодильник на півгодини.

4. Цибулину подрібнюю кубиком і обсмажую на розпеченій сковороді з додаванням соняшникової олії.

5. Додаю консервовані гриби, солю і перчу за смаком, готую ще 7-10 хвилин.

6. Курку відварюю і охолоджую, потім подрібнюю її невеликими шматочками.

7. Овочі зі сковороди додаю до м'яса, все перемішую і прибираю в сторону.

8. Твердий сир (будь-яких сортів) подрібнюю на крупній тертці і перекладаю в миску, вливаю сливки.

9. Помідори мою і розрізаю на 2 частини, вирізаю у них плодоніжки.

10. Форму для випікання застилаю пергаментом, потім викладаю в неї охолоджене тісто, руками його розрівнюю.

11. У тісто кладу приготовлену раніше начинку, акуратно розподіляю її.

12. Нарізані помідори укладаю на начинку.

13. Зверху помідори заливаю сирно-вершковою масою.

14. Випікаю пиріг 40-45 хвилин при 180-190 градусів, подаю його до столу трохи остиглим.