Різдвяний пиріг з курячого фаршу
(покроковий рецепт з фото)
Поспішаю поділитися з вами чудовою і простий ідеєю, як приготувати різдвяний пиріг з курячого фаршу. Ситний, ароматний і дійсно класний - ідеальний варіант для святкового столу.
1. Насамперед пропустіть через м'ясорубку куряче філе. Викладіть його в глибоку миску, додайте подрібнений імбир, сіль за смаком, перець і спеції. Перемішайте і залиште в сторону, щоб фарш трохи промаринуватися.
2. Для приготування тіста з'єднайте просіяне борошно, сіль і натерте на тертці охолоджене вершкове масло. Перемішайте до однорідної крихти. Додайте трохи крижаної води, замісіть однорідне тісто. Скачайте його в кульку і приберіть в холодильник.
3. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла. Очистіть цибулю, наріжте його дрібними кубиками. Викладіть на сковороду і обсмажуйте, помішуючи, до прозорості.
4. Помідори вимийте, наріжте кубиками і додайте на сковороду. Смажте з цибулею хвилин 5.
5. Викладіть фарш на сковороду. Постійно помішуйте, щоб не було великих грудочок. Смажте на середньому вогні хвилин 10. Після зніміть начинку і остудіть.
6. Дістаньте тісто з холодильника. Одну третину приблизно відкладіть, інше розкачайте тонко і викладіть у жароміцних форму.
7. Розподіліть рівним шаром начинку.
8. З відкладеного тесту можна зробити тонкі смужки, які викладіть зверху.
9. У розігрітій до 200 градусів духовці випікайте пиріг близько 35-40 хвилин.
Нехай ваші свята будуть світлими і смачними! Смачного!
- Борошно - 1.5 склянки
- Вершкове масло - 120 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Курячий фарш - 300 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Помідор - 2 штуки
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Перець і спеції - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
2. Для приготування тіста з'єднайте просіяне борошно, сіль і натерте на тертці охолоджене вершкове масло. Перемішайте до однорідної крихти. Додайте трохи крижаної води, замісіть однорідне тісто. Скачайте його в кульку і приберіть в холодильник.
3. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла. Очистіть цибулю, наріжте його дрібними кубиками. Викладіть на сковороду і обсмажуйте, помішуючи, до прозорості.
4. Помідори вимийте, наріжте кубиками і додайте на сковороду. Смажте з цибулею хвилин 5.
5. Викладіть фарш на сковороду. Постійно помішуйте, щоб не було великих грудочок. Смажте на середньому вогні хвилин 10. Після зніміть начинку і остудіть.
6. Дістаньте тісто з холодильника. Одну третину приблизно відкладіть, інше розкачайте тонко і викладіть у жароміцних форму.
7. Розподіліть рівним шаром начинку.
8. З відкладеного тесту можна зробити тонкі смужки, які викладіть зверху.
9. У розігрітій до 200 градусів духовці випікайте пиріг близько 35-40 хвилин.
Нехай ваші свята будуть світлими і смачними! Смачного!