Рецепт Різдвяне печиво з корицею фото

Різдвяне печиво з корицею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто
Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 6
Час приготування: 9 г. 0 хв.

Різдвяне печиво з корицею - улюблені ласощі для багатьох не тільки в святкові дні. Напередодні Нового року ви можете спекти ці солодощі запас, адже вони добре зберігаються кілька тижнів.

Опис приготування:

Щоб дізнатися, як приготувати різдвяне печиво з корицею, вам не доведеться довго шукати його рецепт. Прочитавши всі покрокові вказівки, ви зможете приготувати не тільки смачне частування, але і справжній святковий прикраса! Таку красу можна подарувати друзям або родичам.

  • Борошно пшеничне - 315 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Імбир - 2 чайних ложки
  • Горіх мускатний - 1 Чайна ложка
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Кислота лимонна - 1 Чайна ложка
різдвяне печиво з корицею - фото крок 1
Тісто для печива краще робити ще з вечора, щоб воно постояло всю ніч в холодильнику. У сотейник викладіть шматок вершкового масла, додайте до нього мед. Поставьте сотейник на плиту, розігрійте, постійно помішуючи. Маса повинна майже почати кипіти. Зніміть її з вогню, додайте соду, імбир, корицю і мускатний горіх, ретельно перемішайте.
різдвяне печиво з корицею - фото крок 2
У велику миску двічі просійте борошно через сито. Додайте до неї цукровий пісок і сіль, вбийте сире куряче яйце.
різдвяне печиво з корицею - фото крок 3
Також в миску влийте олійно-медову суміш (після того, як вона трохи охолоне). Замісити гладке і пружне тісто, потім поставте його в холодильник на ніч, щоб воно гарненько охололо і відпочило.
різдвяне печиво з корицею - фото крок 4
Вранці дістаньте тісто, розкачайте його в тонкий пласт на робочій поверхні. З паперу або картону виріжте шаблони у вигляді гуртків різного діаметру і ялинок. З їх допомогою виріжте фігурки в розкатаному тесті.
різдвяне печиво з корицею - фото крок 5
Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів. Викладіть фігурки на деко, поставте його в духовку. Запікайте десять хвилин до красивого коричневого відтінку.
різдвяне печиво з корицею - фото крок 6
Поки готове печиво остигає, зробіть для нього глазур. Для цього збийте білок одного яйця зі ста грамами цукрового піску і з додаванням лимонної кислоти. За допомогою глазурі прикрасьте печиво. Потім, коли вона застигне, зберіть печиво таким чином, щоб вийшов дзвіночок. Нанизуйте ваші"деталі" на червоні стрічки.

Схожі рецепти