Рисовий пудинг з родзинками і мигдалем
(покроковий рецепт з фото)
У мене в запасі є кілька рецептів солодкого рисового пудингу до сніданку або на полуденок. Можна вибрати будь-який з них, в тому числі рецепт, як приготувати рисовий пудинг з родзинками і мигдалем.
Чим гарний рисовий пудинг? Страва не тільки солодке, але зовсім не псує фігуру, як випічка, до того ж корисне і смачне. Пудинг можна подати навіть дітям, вони з'їдять його з задоволенням. Можна прикрасити його свіжими ягодами, фруктами, горіхами, сухофруктами, шоколадом, кокосовою стружкою та інше.
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Мигдаль - 1/4 склянки
- Ізюм - 1/4 склянки
- Мал - 0, 5 склянки
- Молоко - 4 склянки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Ванільний екстракт - 5 капель
- Лавовий лист - 1 штука
- Цукор - 1/4 склянки
1. У каструлі розтопіть вершкове масло, додайте нарізаний мигдаль та родзинки.
2. Перемішайте все віночком і обсмажуйте до появи приємного аромату.
3. Всипте рис і перемішайте, обсмажуйте ще 1-2 хвилини.
4. Залийте все вміст молоком і доведіть до кипіння.
5. Додайте корицю, цукор, ванільний екстракт, мускатний горіх, лавровий лист.
6. Варіть після закипання на слабкому вогні періодично помішуючи 30-40 хвилин.
7. Мал повинен набрякнути, а маса вийде густа.
8. Розлийте пудинг по склянках, прикрасьте його мигдалем і подавайте до столу.