Рисовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам до душі домашня випічка, тоді пропоную вам в скарбничку рецептів один дуже цікавий варіант. Солодкими молочними кашами з рисом нікого не здивуєш, а якщо зробити пиріг? Спробуйте!
Хочу розповісти вам, як приготувати рисовий пиріг. Тонке тісто і дуже ніжна заливка - це відмінний десерт до чаю для всієї родини. До речі, такий пиріг можна зробити із залишків рису, наприклад, навіть якщо він варився на воді і без цукру. В даному випадку в начинку також додана Рікотта, але можна обійтися і без неї. Перед подачею пиріг можна присипати цукровою пудрою або полити глазур'ю.
- Борошно - 1.5 склянки
- Цукор - 1 Склянка(+ 1/4 склянки в тісто)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 150 грам
- Вода - 3 чайних ложки
- Яйце - 8 штук(1 в тісто, інші в начинку)
- Мал - 3/4 склянки
- Молоко - 3 склянки
- Лимон - 1 штука
- Rikotta - 200 грам
1. Насамперед потрібно зробити тісто. У глибоку миску надішліть просіяне борошно, цукор, щіпку солі і розпушувач. Перемішайте сухі інгредієнти і додайте холодне вершкове масло.
2. Розітріть все в однорідну крихту. Vbeyte 1 яйце і додайте крижану воду.
3. Замісити однорідне тісто.
4. Скачайте його в кульку і приберіть в холодильник на півгодинки.
5. У каструлю влийте молоко (можна розбавити з водою) і додайте рис. Після закипання всипте дрібку солі і варіть на повільному вогні до готовності.
6. Для приготування начинки з'єднайте яйця з цукром, збийте їх до однорідності. Для аромату можна додати ванільний екстракт.
7. Викладіть рикотту в мисочку.
8. І додайте рис, попередньо остудивши його. Перемішайте.
9. Розігрійте духовку до 180 градусів. Дістаньте тісто з холодильника, розкачайте його досить тонко. Викладіть у жароміцних форму.
10. Влийте заливку в форму, відправте в духовку.
11. Випікайте рисовий пиріг близько години до рум'яної скоринки. Після його остудіть трохи, присипте цукровою пудрою - і можна пробувати, що вийшло. Смачного!