Рисовий пиріг зі скумбрією
(покроковий рецепт з фото)
Завжди хочеться створити на кухні щось нескладне, але цікаве і смачне, згодні? Пропоную Вашій увазі рецепт приготування рисового пирога зі скумбрією і ніжною заливкою.
В даному випадку крупа нам прекрасно замінить традиційне тісто. Консервована рибка - відмінний варіант для начинки, вона смачна і пікантна. Заливка на основі соусу Бешамель з сиром і яйцями ідеально поєднується з іншими інгредієнтами. Такий пиріг прекрасно замінить основне блюдо на обід або вечерю, так що рекомендую на замітку рецепт!
- Мал - 1 Склянка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль, перець, цукор - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Консервована скумбрія - 1 штука (баночка)
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (заливка)
- Борошно - 2 Ст. Ложки (заливка)
- Гірчичний - 1/2-1 Ст. Ложки (заливка)
- Молоко - 1 Склянка (заливка)
- Яйце - 2 штуки (заливка)
- Сир - 100 грам (заливка)
- Сіль, перець, спеції - За смаком (заливка)
1. З'єднайте склянку рису з 2 склянками води і поставте на вогонь. Після закипання посоліть трохи і відваріть рис до готовності. Додайте ложку вершкового масла.
2. Очистіть і подрібніть цибулю, натріть на тертці моркву. Додайте сіль, перець, цукор.
3. На рослинному і вершковому маслі обсмажте овочі до м'якості.
4. Викладіть в рис овочі і вбийте яйця. Ретельно перемішайте.
5. Викладіть рис у жароміцних форму, сформувавши дно і борти пирога.
6. Розімніть виделкою скумбрію.
7. Викладіть на рис.
8. Для приготування заливки в розтоплене вершкове масло всипте борошно, обсмажте до легкого золотистого кольору і влийте молоко. Доведіть до кипіння і уварити трохи соус до загусання. Зніміть з вогню, трохи остудіть, додайте сіль і спеції, зелень, яйця, тертий сир. Перемішайте до однорідності.
9. Вилийте заливку на пиріг.
10. Зверху можна присипати паприкою, наприклад, або насінням кунжуту. Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте близько півгодини до рум'яності.