Кіш з скумбрією
(покроковий рецепт з фото)
Дізнайтеся, як приготувати киш з скумбрією, завдяки покроковому рецептом з фотографіями. Виходить смачне, корисне і красиве блюдо, яке можна презентувати до святкового столу і не тільки.
Кіш - це відкритий пиріг, який можна робити з будь-якою начинкою (як солодкою, так і солоної). Якщо будь-яких інгредієнтів з рецепта в холодильнику у вас не виявилося - не біда, їх з легкістю можна замінити іншими (шпинат на петрушку або кинзу). Навіть ті, хто до риби холодний, з радістю стануть наминати його за обидві щоки. Отже, приступаємо!
- Скумбрія - 300 грам
- Олія - 100 грам
- Борошно - 250-300 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Шпинат - 1 пучок
- Сир - 100 грам
- Яйце - 5 штук
- Молоко - 200 мілілітрів
1. Готуємо всі необхідні інгредієнти для приготування пирога. Риба для пирога повинна бути не сира, тому відварюємо її або обсмажуємо.
2. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника. Розм'якшене масло нарізаємо шматочками.
3. Борошно заздалегідь просіюємо, щоб вона збагатилася киснем, завдяки чому випічка буде легкою і повітряної. З'єднуємо борошно з маслом.
4. Робимо заміс пісочного тіста. Якщо тісто трохи липне до рук, це не страшно. Воно повинно вийти м'яким і повітряним, тому не забиваємо його зайвої борошном. Загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодне місце на 60 хвилин, щоб відпочивало.
5. Форму для запікання змащуємо маслом або застилає папером для випічки. Через годину дістаємо тісто з холодильника і розгортає коло, трохи більшого діаметра самої форми, укладаємо його. Ставимо тісто в розігрітий до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
6. Під час випікання тіста беремося за оброблення риби. Знімний kozhitsu, ретельно видаляємо всі кістки, щоб жодна не залишилася.
7. Шпинат промиваємо під струменем холодної води, щоб видалити землю і інше сміття. Нарізаємо зелень великими шматками, видаляючи при цьому тверду частину.
8. З печі дістаємо заготовку з тіста, викладаємо всередину форми шматочки риби з рубаним шпинатом.
9. З холодильника дістаємо сир, розминаємо його виделкою або вручну, трохи солимо і перемішуємо. Кладемо готовий сир у форму до шпинату і скумбрії.
10. В окрему миску вбиваємо по одному яйця, додаємо молоко, трохи солимо і перчимо (або додаємо будь-які інші приправи за смаком). Все ретельно перемішуємо.
11. Готової яєчно-молочною сумішшю заливаємо тісто з начинкою.
12. Трохи розподіляємо суміш, щоб вона рівномірно покривала всю начинку.
13. Ставимо пиріг в духову шафу при температурі 180-200 градусів. Випікаємо близько півгодини. Перевіряємо пиріг сірником на готовність тесту. Якщо не липне, значить пиріг готовий, виймаємо його з духовки. Даємо йому хвилин 10-15 постояти, і тільки після цього розрізаємо.