Солодкий рисовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Солодкий рисовий пиріг - смачний десерт, для якого потрібні найпростіші інгредієнти. Виходить пиріг з ніжним смаком, і він готується без борошна, що теж важливо. Розповідаю, як його приготувати.
Для такого пирога підходить круглий рис арборіо або подібні до нього. По бажанню, можна додати родзинки, подрібнені горіхи, сир. Готовий пиріг можна змастити, за допомогою пензлика, лікером - мигдальним або анісовим. Або перед випічкою пиріг можна посипати мигдальними пелюстками.
- Мал - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Молоко - 1 літр
- Яйця - 4 штуки
- Мигдальний крупа - 100 грам
- Лимон - 1 штука (зрізати цедру смужками)
- Стручок ванілі - 1 штука
- Кориця мелена - 2 чайних ложки
- Панірувальні сухарі - За смаком (для дека)
- Цукрова пудра - За смаком (для прикраси)
1. Доведіть до кипіння молоко, додавши цедру лимона і стручок ванілі, розрізаний уздовж навпіл. Всипте рис і варіть його 15 хвилин, поки не вбереться все молоко.
2. Видаліть шматочки лимонної цедри і стручок ванілі, а рис перекладіть в миску і дайте охолонути до кімнатної температури.
3. В окрему миску покладіть цукор, яйця і збийте міксером до пишної маси.
4. Додайте приготовлений рис.
5. Додайте мелений мигдаль.
6. Додайте корицю і все перемішайте.
7. Отриману масу вилийте в форму для випічки або глибоке деко, змащений маслом і присипаний панірувальними сухарями.
8. Випікайте рисовий пиріг протягом 50-ти хвилин в духовці, заздалегідь нагрітій до 180 градусів, до темно-золотистої скоринки.
9. Готовий пиріг наріжте на квадрати або ромби і посипте цукровою пудрою.