Рецепт Солодкий рисовий пиріг фото

Солодкий рисовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти , Крупи , Молоко , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , Для дітей , На сніданок
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Солодкий рисовий пиріг - смачний десерт, для якого потрібні найпростіші інгредієнти. Виходить пиріг з ніжним смаком, і він готується без борошна, що теж важливо. Розповідаю, як його приготувати.

Опис приготування:

Для такого пирога підходить круглий рис арборіо або подібні до нього. По бажанню, можна додати родзинки, подрібнені горіхи, сир. Готовий пиріг можна змастити, за допомогою пензлика, лікером - мигдальним або анісовим. Або перед випічкою пиріг можна посипати мигдальними пелюстками.

  • Мал - 200 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Молоко - 1 літр
  • Яйця - 4 штуки
  • Мигдальний крупа - 100 грам
  • Лимон - 1 штука (зрізати цедру смужками)
  • Стручок ванілі - 1 штука
  • Кориця мелена - 2 чайних ложки
  • Панірувальні сухарі - За смаком (для дека)
  • Цукрова пудра - За смаком (для прикраси)
солодкий рисовий пиріг - фото крок 1
1. Доведіть до кипіння молоко, додавши цедру лимона і стручок ванілі, розрізаний уздовж навпіл. Всипте рис і варіть його 15 хвилин, поки не вбереться все молоко.
солодкий рисовий пиріг - фото крок 2
2. Видаліть шматочки лимонної цедри і стручок ванілі, а рис перекладіть в миску і дайте охолонути до кімнатної температури.
солодкий рисовий пиріг - фото крок 3
3. В окрему миску покладіть цукор, яйця і збийте міксером до пишної маси.
солодкий рисовий пиріг - фото крок 4
4. Додайте приготовлений рис.
солодкий рисовий пиріг - фото крок 5
5. Додайте мелений мигдаль.
солодкий рисовий пиріг - фото крок 6
6. Додайте корицю і все перемішайте.
солодкий рисовий пиріг - фото крок 7
7. Отриману масу вилийте в форму для випічки або глибоке деко, змащений маслом і присипаний панірувальними сухарями.
солодкий рисовий пиріг - фото крок 8
8. Випікайте рисовий пиріг протягом 50-ти хвилин в духовці, заздалегідь нагрітій до 180 градусів, до темно-золотистої скоринки.
солодкий рисовий пиріг - фото крок 9
9. Готовий пиріг наріжте на квадрати або ромби і посипте цукровою пудрою.

Схожі рецепти