Солодкий рисовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Солодкий рисовий пиріг - смачний десерт, для якого потрібні найпростіші інгредієнти. Виходить пиріг з ніжним смаком, і він готується без борошна, що теж важливо. Розповідаю, як його приготувати.
Опис приготування:
Для такого пирога підходить круглий рис арборіо або подібні до нього. По бажанню, можна додати родзинки, подрібнені горіхи, сир. Готовий пиріг можна змастити, за допомогою пензлика, лікером - мигдальним або анісовим. Або перед випічкою пиріг можна посипати мигдальними пелюстками.
- Мал - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Молоко - 1 літр
- Яйця - 4 штуки
- Мигдальний крупа - 100 грам
- Лимон - 1 штука (зрізати цедру смужками)
- Стручок ванілі - 1 штука
- Кориця мелена - 2 чайних ложки
- Панірувальні сухарі - За смаком (для дека)
- Цукрова пудра - За смаком (для прикраси)
1. Доведіть до кипіння молоко, додавши цедру лимона і стручок ванілі, розрізаний уздовж навпіл. Всипте рис і варіть його 15 хвилин, поки не вбереться все молоко.
2. Видаліть шматочки лимонної цедри і стручок ванілі, а рис перекладіть в миску і дайте охолонути до кімнатної температури.
3. В окрему миску покладіть цукор, яйця і збийте міксером до пишної маси.
4. Додайте приготовлений рис.
5. Додайте мелений мигдаль.
6. Додайте корицю і все перемішайте.
7. Отриману масу вилийте в форму для випічки або глибоке деко, змащений маслом і присипаний панірувальними сухарями.
8. Випікайте рисовий пиріг протягом 50-ти хвилин в духовці, заздалегідь нагрітій до 180 градусів, до темно-золотистої скоринки.
9. Готовий пиріг наріжте на квадрати або ромби і посипте цукровою пудрою.