Рецепт Рисова запіканка з фаршем фото

Рисова запіканка з фаршем
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
М'ясо , Фарш , Крупи , Мал
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ще один рецепт смачної і ситної м'ясної запіканки. Готувати зовсім нескладно, а з'їдається «на ура»! ». Особливо порадує любителів рису - не сушити, звичайно, але теж дуже навіть нічого.

Опис приготування:

Класичний рецепт рисової запіканки з фаршем пропоную трохи «оживити» болгарським перцем і сиром. Вийде несподівано, яскраво, а вже про смак і говорити не буду - спробуйте самі!

Отже, рис відварюємо до готовності. Круглий рис брати або довгий - це питання питань. Якщо хочете, щоб запіканка була більш однорідною, то, звичайно, круглий, а якщо подобається, коли рисинки зберігають свою форму і пружність - довгий. Поки рис гарячий - змішайте його з вершковим маслом, а коли охолоне - з тертим сиром і збитими яйцями.

Цибулю і часник чистимо. Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо на розігрітій сковороді в невеликій кількості рослинного масла до трохи золотистого кольору.

Додаємо в лук терту моркву, перемішуємо, обсмажуємо ще пару хвилин.

Болгарський перець миємо, чистимо і ріжемо невеликими кубиками або дрібними смужками, відправляємо до цибулі і моркви. Прикриваємо кришкою і зменшуємо вогонь - нехай овочі пару хвилин «поспілкуються».

Додаємо в сковороду фарш і смажимо ще хвилин 10, постійно помішуючи, щоб не пристав. Якщо хочете фарш позажареннее - збільште вогонь. На середньому вогні він буде майже тушкований. Закриєте кришкою - фарш віддасть багато рідини. Чи не будете закривати зовсім - може вийти жорстким. Так що краще прикрити кришкою ненадовго, на середньому вогні, а потім зняти її, додати температуру і смажити до практично повного випаровування.

Форму для випікання змащуємо рослинним маслом. Укладаємо на дно форми половину рису. Поверх нього - фарш з овочами. Третій шар - знову рис.

Розрівнюємо запіканку лопаткою або ложкою, ставимо в розігріту до 180С духовку на 40-50 хвилин.

Готову запіканку злегка охолоджуємо і обережно виймаємо з форми. Подаємо нарізаною порційними шматками зі свіжим салатом і томатним соусом.

  • Мал - 400 грам
  • Фарш - 500 грам
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Морква - 1 штука
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Сир - 150 грам
Класичний рецепт рисової запіканки з фаршем пропоную трохи «оживити» болгарським перцем і сиром. Вийде несподівано, яскраво, а вже про смак і говорити не буду - спробуйте самі!

Отже, рис відварюємо до готовності. Круглий рис брати або довгий - це питання питань. Якщо хочете, щоб запіканка була більш однорідною, то, звичайно, круглий, а якщо подобається, коли рисинки зберігають свою форму і пружність - довгий. Поки рис гарячий - змішайте його з вершковим маслом, а коли охолоне - з тертим сиром і збитими яйцями.

Цибулю і часник чистимо. Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо на розігрітій сковороді в невеликій кількості рослинного масла до трохи золотистого кольору.

Додаємо в лук терту моркву, перемішуємо, обсмажуємо ще пару хвилин.

Болгарський перець миємо, чистимо і ріжемо невеликими кубиками або дрібними смужками, відправляємо до цибулі і моркви. Прикриваємо кришкою і зменшуємо вогонь - нехай овочі пару хвилин «поспілкуються».

Додаємо в сковороду фарш і смажимо ще хвилин 10, постійно помішуючи, щоб не пристав. Якщо хочете фарш позажареннее - збільште вогонь. На середньому вогні він буде майже тушкований. Закриєте кришкою - фарш віддасть багато рідини. Чи не будете закривати зовсім - може вийти жорстким. Так що краще прикрити кришкою ненадовго, на середньому вогні, а потім зняти її, додати температуру і смажити до практично повного випаровування.

Форму для випікання змащуємо рослинним маслом. Укладаємо на дно форми половину рису. Поверх нього - фарш з овочами. Третій шар - знову рис.

Розрівнюємо запіканку лопаткою або ложкою, ставимо в розігріту до 180С духовку на 40-50 хвилин.

Готову запіканку злегка охолоджуємо і обережно виймаємо з форми. Подаємо нарізаною порційними шматками зі свіжим салатом і томатним соусом.

Схожі рецепти