Рисова запіканка з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Ще один рецепт смачної і ситної м'ясної запіканки. Готувати зовсім нескладно, а з'їдається «на ура»! ». Особливо порадує любителів рису - не сушити, звичайно, але теж дуже навіть нічого.
Класичний рецепт рисової запіканки з фаршем пропоную трохи «оживити» болгарським перцем і сиром. Вийде несподівано, яскраво, а вже про смак і говорити не буду - спробуйте самі!
Отже, рис відварюємо до готовності. Круглий рис брати або довгий - це питання питань. Якщо хочете, щоб запіканка була більш однорідною, то, звичайно, круглий, а якщо подобається, коли рисинки зберігають свою форму і пружність - довгий. Поки рис гарячий - змішайте його з вершковим маслом, а коли охолоне - з тертим сиром і збитими яйцями.
Цибулю і часник чистимо. Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо на розігрітій сковороді в невеликій кількості рослинного масла до трохи золотистого кольору.
Додаємо в лук терту моркву, перемішуємо, обсмажуємо ще пару хвилин.
Болгарський перець миємо, чистимо і ріжемо невеликими кубиками або дрібними смужками, відправляємо до цибулі і моркви. Прикриваємо кришкою і зменшуємо вогонь - нехай овочі пару хвилин «поспілкуються».
Додаємо в сковороду фарш і смажимо ще хвилин 10, постійно помішуючи, щоб не пристав. Якщо хочете фарш позажареннее - збільште вогонь. На середньому вогні він буде майже тушкований. Закриєте кришкою - фарш віддасть багато рідини. Чи не будете закривати зовсім - може вийти жорстким. Так що краще прикрити кришкою ненадовго, на середньому вогні, а потім зняти її, додати температуру і смажити до практично повного випаровування.
Форму для випікання змащуємо рослинним маслом. Укладаємо на дно форми половину рису. Поверх нього - фарш з овочами. Третій шар - знову рис.
Розрівнюємо запіканку лопаткою або ложкою, ставимо в розігріту до 180С духовку на 40-50 хвилин.
Готову запіканку злегка охолоджуємо і обережно виймаємо з форми. Подаємо нарізаною порційними шматками зі свіжим салатом і томатним соусом.
- Мал - 400 грам
- Фарш - 500 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Сир - 150 грам
Отже, рис відварюємо до готовності. Круглий рис брати або довгий - це питання питань. Якщо хочете, щоб запіканка була більш однорідною, то, звичайно, круглий, а якщо подобається, коли рисинки зберігають свою форму і пружність - довгий. Поки рис гарячий - змішайте його з вершковим маслом, а коли охолоне - з тертим сиром і збитими яйцями.
Цибулю і часник чистимо. Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо на розігрітій сковороді в невеликій кількості рослинного масла до трохи золотистого кольору.
Додаємо в лук терту моркву, перемішуємо, обсмажуємо ще пару хвилин.
Болгарський перець миємо, чистимо і ріжемо невеликими кубиками або дрібними смужками, відправляємо до цибулі і моркви. Прикриваємо кришкою і зменшуємо вогонь - нехай овочі пару хвилин «поспілкуються».
Додаємо в сковороду фарш і смажимо ще хвилин 10, постійно помішуючи, щоб не пристав. Якщо хочете фарш позажареннее - збільште вогонь. На середньому вогні він буде майже тушкований. Закриєте кришкою - фарш віддасть багато рідини. Чи не будете закривати зовсім - може вийти жорстким. Так що краще прикрити кришкою ненадовго, на середньому вогні, а потім зняти її, додати температуру і смажити до практично повного випаровування.
Форму для випікання змащуємо рослинним маслом. Укладаємо на дно форми половину рису. Поверх нього - фарш з овочами. Третій шар - знову рис.
Розрівнюємо запіканку лопаткою або ложкою, ставимо в розігріту до 180С духовку на 40-50 хвилин.
Готову запіканку злегка охолоджуємо і обережно виймаємо з форми. Подаємо нарізаною порційними шматками зі свіжим салатом і томатним соусом.