Рецепт Рис з вешенками фото

Рис з вешенками
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Крупи , Гриби , Мал
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні
На обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Рис з вешенками - чудове блюдо, яке можна приготувати без особливих зусиль і великих фінансових витрат. Крім того, воно надзвичайно смачне і ситне. Раджу спробувати!

Опис приготування:

Гриби - прекрасний продукт. У них багато клітковини, яка покращує травлення, очищає організм і навіть сприяє схудненню. І це далеко не всі корисні властивості грибів!

Пропоную Вам рецепт приготування рису з одними з найцінніших представників грибного царства - вешенками. Гливи низькокалорійні, а також містять безліч корисних речовин, необхідних нашому організму. Так що, страва, приготоване з цих грибів, можна вважати не тільки смачним, але і корисним.


  • Мал - 300 грам
  • Гливи - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Кунжутну олію - 1 Ст. Ложка (для смаження)
  • Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
  • Зелень - За смаком (зелена цибуля, Braai)
  • Перець - За смаком
рис з вешенками - фото крок 1
1. Гливи ретельно промиваємо і крупно нарізаємо.
рис з вешенками - фото крок 2
2. Цибулю нарізаємо півкільцями.
рис з вешенками - фото крок 3
3. Зелень дрібно нарізаємо або подрібнюємо в блендері.
рис з вешенками - фото крок 4
4. Обсмажуємо гриби з цибулею на сковороді в кунжутному маслі.
рис з вешенками - фото крок 5
5. Відварюємо рис.
рис з вешенками - фото крок 6
6. Додаємо до грибів готовий рис, поливаємо все соєвим соусом, перчим. Продовжуємо смажити ще 35 хвилин, періодично помішуючи.
рис з вешенками - фото крок 7
7. Готову страву посипаємо дрібно нарізаною зеленню. Можете також прикрасити його нарізаними овочами (огірками, помідорами). Смачного!

Схожі рецепти