Рецепт Брокколі з вешенками фото

Брокколі з вешенками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Гриби , Брокколі
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 35 хв.

Сьогодні я розповім, як приготувати брокколі з вешенками. Блюдо пісне і вкрай корисне для всіх, хто мріє про тонку талію. Калорійність мінімальна, смак незвичайний! Все в цьому рецепті на 5+!

Опис приготування:

У цьому рецепті крім основних інгредієнтів я використовувала імбир. Він розпалює апетит, прискорює метаболізм, налагоджує роботу шлунка. В якості родзинки в цій страві виступає кунжут. Його насіння корисно для шкіри і волосся, а страви додає особливого шарму!

  • Брокколі - 400 грам
  • Гливи - 250 грам
  • Імбир - 1 Ст. Ложка
  • Кунжут - 1 Ст. Ложка
брокколі з вешенками - фото крок 1
Брокколі промиваємо водою і ріжемо на невеликі суцвіття, які нагадують форму дерева. На великий вогонь ставимо каструлю з водою. Як тільки вода закипить, кидаємо туди брокколі. Варимо три хвилини. Потім викладаємо на друшляк, щоб стекла вода.
брокколі з вешенками - фото крок 2
На сковороду, розпечену на середньому вогні, кидаємо кунжут. Масло не наливаємо, сковорода повинна бути абсолютно сухою. Вогонь робимо дуже тихим, обсмажуємо кунжут хвилин 5, поки насіння не підрум'яняться. Заважаємо лопаткою, щоб відтінок був рівномірним.
брокколі з вешенками - фото крок 3
Гливи промиваємо і висушуємо в друшляку. Ріжемо на невеликі пластини. Якщо зустрінуться надто грубі ніжки - їх видаляємо. Імбир ріжемо тоненькими смужками.
брокколі з вешенками - фото крок 4
На сковороду наливаємо масло для смаження. Кидаємо туди гриби, порізаний імбир, спеції, сіль. roza_ker 10 хвилин. Потім додаємо брокколі і обсмажений кунжут.
брокколі з вешенками - фото крок 5
Ретельно перемішуємо вміст сковороди. Викладаємо на тарілку. Смачного!

Схожі рецепти