Брокколі з вешенками
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім, як приготувати брокколі з вешенками. Блюдо пісне і вкрай корисне для всіх, хто мріє про тонку талію. Калорійність мінімальна, смак незвичайний! Все в цьому рецепті на 5+!
У цьому рецепті крім основних інгредієнтів я використовувала імбир. Він розпалює апетит, прискорює метаболізм, налагоджує роботу шлунка. В якості родзинки в цій страві виступає кунжут. Його насіння корисно для шкіри і волосся, а страви додає особливого шарму!
- Брокколі - 400 грам
- Гливи - 250 грам
- Імбир - 1 Ст. Ложка
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
Брокколі промиваємо водою і ріжемо на невеликі суцвіття, які нагадують форму дерева. На великий вогонь ставимо каструлю з водою. Як тільки вода закипить, кидаємо туди брокколі. Варимо три хвилини. Потім викладаємо на друшляк, щоб стекла вода.
На сковороду, розпечену на середньому вогні, кидаємо кунжут. Масло не наливаємо, сковорода повинна бути абсолютно сухою. Вогонь робимо дуже тихим, обсмажуємо кунжут хвилин 5, поки насіння не підрум'яняться. Заважаємо лопаткою, щоб відтінок був рівномірним.
Гливи промиваємо і висушуємо в друшляку. Ріжемо на невеликі пластини. Якщо зустрінуться надто грубі ніжки - їх видаляємо. Імбир ріжемо тоненькими смужками.
На сковороду наливаємо масло для смаження. Кидаємо туди гриби, порізаний імбир, спеції, сіль. roza_ker 10 хвилин. Потім додаємо брокколі і обсмажений кунжут.
Ретельно перемішуємо вміст сковороди. Викладаємо на тарілку. Смачного!