Рецепт Рис з маслом фото

Рис з маслом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Мал
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 40 хв.

Рис з маслом я готую завжди, коли він потрібен як гарнір. Він виходить розсипчастим, вершковим і неймовірно смачним! Рецепт простий і відносно швидкий.

Опис приготування:

Для цього рецепта краще всього підійде рис басматі або жасмин. Якщо використовувати ароматне горіхове масло, то блюдо вийде ще смачніше. А детальніше, як приготувати рис з маслом, я розповім нижче.

  • Мал - 1 Склянка
  • Вода - 2 склянки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Сухий часник - 1/2 чайних ложки
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
рис з маслом - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
рис з маслом - фото крок 2
У каструлі з товстим дном нагрійте рослинну олію, додайте промитий рис, сіль і часник. Обсмажте рис на середньому вогні протягом 5 хвилин, постійно помішуючи.
рис з маслом - фото крок 3
Влийте в каструлю воду. Доведіть до кипіння на найбільшому вогні, потім знизьте до мінімального і варіть рис під кришкою 15 хвилин.
рис з маслом - фото крок 4
Зніміть рис з плити, залиште на 15 хвилин постояти.
рис з маслом - фото крок 5
Рис з маслом готовий, смачного!

Схожі рецепти