Бісквітне тісто з маслом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам цікаво, ніж звичайне бісквітне тісто відрізняється від бісквітного тіста з маслом, ви за адресою. Я розповім рецепт бісквітного тіста з маслом, а ви відчуєте різницю.
Головна відмінність бісквітного тіста з маслом від бісквіта без масла, наприклад на сметані, - це те, що бісквіт виходить більш ніжним, не висихала в духовці і менше кришиться. На смакових якостях це майже не позначається, на мій погляд. Можна готовий бісквіт прикрасити або їсти так. Я зазвичай розрізаю бісквітне тісто з маслом уздовж, змащую його збитими вершками або заварним кремом і прикрашаю ягодами. Перед вживання такої торт слід охолодити.
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 100 грам
- Яйця - 4 штуки
- Олія - 4 Ст. Ложки
- Ванілін або кориця - За смаком
Мартенс відділи Желтков. Білки перелийте в глибоку ємність і збийте їх в густу піну. Я збиваю міксером 2-3 хвилини.
Додайте до жовтків цукор, збийте їх до білого. Додайте ванілі. Ложкою викладіть 23 білків, перемішайте.
Додайте до жовтків борошно, перемішайте. Потім - залишок білків. Перемішуйте від низу до верху.
Розтопити масло на водяній бані, додайте його в яйця. Ще раз ретельно перемішайте.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Намажте деко олією. Вилийте тісто у форму і запікайте приблизно 35-40 хвилин.