Бісквітне тісто для кексів
(покроковий рецепт з фото)
Існує безліч рецептів тесту для такого чудового десерту, як кекс. Не плутайте кекс з мафіни або кепкейкамі. Це абсолютно різна випічка. Кекс завжди робиться на маслі!
Щоб скоринка кексу не тріснула, випікайте його при температурі не вище 170 градусів, і на початку випікання сам кекс краще накрити фольгою, щоб не вийшло такого, що ваш кекс рум'яний, а середина - сира. Дивіться, як приготувати бісквітне тісто для кексів.
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 250 грам
- Яйце - 3 штуки
- Ізюм - 70 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
У чашу блендера помістіть вершкове масло. Додаємо цукор, сіль. Збиваємо на повній потужності близько 3 хвилин
В отриману масу додаємо яйця. Збиваємо знову.
Додайте просіяний розпушувач і борошно. Знову замісити тісто.
Отримаємо ось таке тісто.
Додайте в тісто промиті родзинки. Є думка, що родзинки перед додаванням в тісто слід вивалити в борошні. Я дотримуюся думки, що родзинки слід класти в тісто в останню чергу і, швидко перемішавши, розкласти саме тісто за формами. Тоді в готовому виробі родзинки НЕ осяде на дно кексу або пирога.
Викладіть тісто у форму, розрівняйте. Змочіть руки у воді, але так, щоб вода не стікала з рук. Погладьте мокрими пальцями тісто, щоб ніякі частини сирого тесту не випирали. Тісто має бути гладким, а весь родзинки, що видно на поверхні тесту слід опустити нижче в тісто, щоб при випічці він не горів. Розігрійте духовку до 160-170 градусів. Закрийте форму з тестом під фольгою. Випікайте кекс в духовці накритим не менше години. Через годину ваше тісто має добре піднятися, залишитися блідим і сирим в центрі. Така температура не дає зірватися шапочці на кексі. Випікайте пиріг у духовці ще якийсь час, поки серединка кексу НЕ пропечеться.
Коли кекс пропечеться, можна зняти фольгу і зарум'янити кекс в духовці. Всього мій кекс дбав близько 2 годин.
Тепер вийміть готову випічку з духовки. Посипте цукровою пудрою.
Подаємо до столу рум'яний і красивий кекс. Пробуйте!