Рис з м'ясом в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Ви здивуєтеся, наскільки може бути простим рецепт приготування рису з м'ясом в горщиках, - а натомість отримуєте повноцінне ситне і смачне блюдо, хоч домашнім, хоч на святковий стіл. Пробуйте!
Пропоную вам дізнатися, як приготувати рис з м'ясом в горщиках, - це нехитре, але дуже смачне, ситне і просте блюдо. Подумайте самі - адже ви готуєте відразу і м'ясо, і гарнір, і соус, а в горщиках рис вийде ще й соковитими, м'ясо - м'яким. І все це забере у вас хвилин 10 готування, і півгодини в духовці. Ну що, переконаний, готуємо?
1. Шматок свинини поки залишимо розморожувати при кімнатній температурі, і займемося овочами.
2. Цибуля, морквину і часник чистимо і моєму, і подрібнюємо в блендері, або ріжемо дрібними кубиками вручну.
3. Ставимо на вогонь сковороду з рослинним маслом, і підсмажуємо на ній все овочі.
4. М'ясо нарізаємо невеликими кубиками, і теж кидаємо в сковорідку. Обсмажуємо до появи апетитною скоринки.
5. Тепер весь вміст сковорідки розкладаємо по горщикам, солимо і перчимо до смаку, а також додаємо улюблені приправи або зелень.
6. У кожен горщик поверх м'яса закидаємо 3 столових ложки сухого рису, і заливаємо все вміст горщиків водою так, щоб вона приблизно на 2 сантиметра покривала зверху рис.
7. Відправляємо наші горщики в холодну духовку на 30-40 хвилин під кришками.
Залежно від якості і потужності вашої духовки обов'язково перевіряйте час від часу блюдо, воно може приготуватися і раніше. Дістаємо, перемішуємо, і можна подавати до столу. Подаємо, прикрасивши кубиками кольорових овочів типу болгарського перцю та помідорів, або ж зеленню. А можна подати прямо в горщиках, посипавши зверху тертим сиром. Смачно буде в будь-якому випадку, тому я просто впевнена, що цей рецепт приготування рису з м'ясом в горщиках надовго оселиться в числі ваших улюблених страв. Смачного!
- Свинина - 200 грам
- Мал - 150 грам
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
1. Шматок свинини поки залишимо розморожувати при кімнатній температурі, і займемося овочами.
2. Цибуля, морквину і часник чистимо і моєму, і подрібнюємо в блендері, або ріжемо дрібними кубиками вручну.
3. Ставимо на вогонь сковороду з рослинним маслом, і підсмажуємо на ній все овочі.
4. М'ясо нарізаємо невеликими кубиками, і теж кидаємо в сковорідку. Обсмажуємо до появи апетитною скоринки.
5. Тепер весь вміст сковорідки розкладаємо по горщикам, солимо і перчимо до смаку, а також додаємо улюблені приправи або зелень.
6. У кожен горщик поверх м'яса закидаємо 3 столових ложки сухого рису, і заливаємо все вміст горщиків водою так, щоб вона приблизно на 2 сантиметра покривала зверху рис.
7. Відправляємо наші горщики в холодну духовку на 30-40 хвилин під кришками.
Залежно від якості і потужності вашої духовки обов'язково перевіряйте час від часу блюдо, воно може приготуватися і раніше. Дістаємо, перемішуємо, і можна подавати до столу. Подаємо, прикрасивши кубиками кольорових овочів типу болгарського перцю та помідорів, або ж зеленню. А можна подати прямо в горщиках, посипавши зверху тертим сиром. Смачно буде в будь-якому випадку, тому я просто впевнена, що цей рецепт приготування рису з м'ясом в горщиках надовго оселиться в числі ваших улюблених страв. Смачного!