Гречка з м'ясом в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Напевно ви знаєте, що страви, приготовані в горщиках в духовці, за смаком відрізняються від тих же страв, але приготованих на плиті. Ось і гречка в горщиках виходить особливо смачною.
Дуже багато господинь не користуються глиняними горщиками для готування, стоять вони на кухні як деталь інтер'єру. А даремно! адже страви, приготовані в горщиках дуже відрізняються за смаком від тих же страв, але приготованих в каструлі на плиті. Не вірите? Я розповім вам, як приготувати гречку з м'ясом в горщиках, а ви скористайтеся рецептом і переконайтеся в тому, що я права
- Свинина - 300-400 грам
- Гречка - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Морква - 1 штука (велика)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
М'ясо нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо на розігріту з маслом сковороду. Обсмажуємо до рум'яної скоринки.
Очистимо цибулю і наріжемо його тонкими півкільцями.
Очищену моркву натираємо на крупній тертці.
І відправляємо на сковороду до обсмаженого м'яса. Перемішуємо, трошки підсолити і накриємо кришкою. Тушкуємо-обсмажуємо на невеликому вогні. Додамо трохи води, щоб м'ясо дійшло практично до готовності.
Розкладаємо м'ясо з овочами по горщикам. У мене два горщика з 0.7 L.
Засипаємо в кожен горщик по півсклянки промитої і підсушеної гречаної крупи.
Наливаємо в кожен горщик по склянці води, додаємо сіль і перець. Перемішуємо, накриваємо кришкою і ставимо в холодну духовку.
А тепер включаємо духовку і розігріваємо її до 200 градусів, готуємо півтори години. Через годинку загляньте в горщики, раптом доведеться додати трохи води.
Ось така красива і смачна каша у нас вийшла.