Рецепт Гречка з фаршем в горщиках фото

Гречка з фаршем в горщиках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш , Крупи , Гречка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , Сімейна вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Відмінний спосіб приготувати неймовірно смачний і в той же час корисний вечерю для всієї родини. Обов'язково спробуйте гречку з фаршем в горщиках - і ви, безсумнівно, залишитеся задоволені результатом.

Опис приготування:

Це дуже простий рецепт гречки з фаршем в горщиках, який зможе приготувати абсолютно будь-яка людина, звичайно ж, за уязика, що у нього буде під рукою кілька глиняних горщиків. Я досить часто експериментую і роблю що-небудь в цій чудовій посуді, яка особисто мені дісталася від бабусі, до того зіпсувати смак страви в горщику практично неможливо, головне дотримуватися пропорції. А зараз я із задоволення розповім, як зробити гречку з фаршем в горщиках дуже смачно і просто.

1) Для початку розберемося з овочами: чистимо цибулю і моркву, моєму. Цибулю нарізаємо на невеликі кубики, а морква нарізаємо півкільцями. Розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо овочі.

2) Перекладаємо обсмажену цибулю і моркву в окремий посуд, а на сковороді обсмажуємо фарш.

3) Гречку очищаємо від сміття, ретельно промиваємо. Коли вода стече, перемішуємо гречану крупу з іншими інгредієнтами і розкладаємо по горщикам. Чи не забуваєте, що гречка досить сильно розварюється і збільшується в розмірах, тому викладайте її так, щоб вміст заповнювало горщик десь на половину.

4) Тепер заливаємо окропом. Рідина повинна бути на кілька сантиметрів вище гречки з фаршем і овочами.

5) Тепер закриваємо наші горщики кришками і ставимо в духовку. Встановлюємо температуру 200 градусів і залишаємо готуватися на годину.

6) Після закінчення часу вимикаємо духовку, але горщик не виймати. Нехай потомиться ще 15-20 хвилин.

Ну ось, як ви бачите все дуже просто. Тому обов'язково спробуйте цей чудовий рецепт, і, я впевнена, що ви залишитеся задоволені.


  • Крупа гречана - 1 Склянка
  • Фарш - 500 грам
  • Морква - 75 грам
  • Цибуля ріпчаста - 50 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
Це дуже простий рецепт гречки з фаршем в горщиках, який зможе приготувати абсолютно будь-яка людина, звичайно ж, за уязика, що у нього буде під рукою кілька глиняних горщиків. Я досить часто експериментую і роблю що-небудь в цій чудовій посуді, яка особисто мені дісталася від бабусі, до того зіпсувати смак страви в горщику практично неможливо, головне дотримуватися пропорції. А зараз я із задоволення розповім, як зробити гречку з фаршем в горщиках дуже смачно і просто.

1) Для початку розберемося з овочами: чистимо цибулю і моркву, моєму. Цибулю нарізаємо на невеликі кубики, а морква нарізаємо півкільцями. Розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо овочі.

2) Перекладаємо обсмажену цибулю і моркву в окремий посуд, а на сковороді обсмажуємо фарш.

3) Гречку очищаємо від сміття, ретельно промиваємо. Коли вода стече, перемішуємо гречану крупу з іншими інгредієнтами і розкладаємо по горщикам. Чи не забуваєте, що гречка досить сильно розварюється і збільшується в розмірах, тому викладайте її так, щоб вміст заповнювало горщик десь на половину.

4) Тепер заливаємо окропом. Рідина повинна бути на кілька сантиметрів вище гречки з фаршем і овочами.

5) Тепер закриваємо наші горщики кришками і ставимо в духовку. Встановлюємо температуру 200 градусів і залишаємо готуватися на годину.

6) Після закінчення часу вимикаємо духовку, але горщик не виймати. Нехай потомиться ще 15-20 хвилин.

Ну ось, як ви бачите все дуже просто. Тому обов'язково спробуйте цей чудовий рецепт, і, я впевнена, що ви залишитеся задоволені.

Схожі рецепти