Гречка з фаршем в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний спосіб приготувати неймовірно смачний і в той же час корисний вечерю для всієї родини. Обов'язково спробуйте гречку з фаршем в горщиках - і ви, безсумнівно, залишитеся задоволені результатом.
Це дуже простий рецепт гречки з фаршем в горщиках, який зможе приготувати абсолютно будь-яка людина, звичайно ж, за уязика, що у нього буде під рукою кілька глиняних горщиків. Я досить часто експериментую і роблю що-небудь в цій чудовій посуді, яка особисто мені дісталася від бабусі, до того зіпсувати смак страви в горщику практично неможливо, головне дотримуватися пропорції. А зараз я із задоволення розповім, як зробити гречку з фаршем в горщиках дуже смачно і просто.
1) Для початку розберемося з овочами: чистимо цибулю і моркву, моєму. Цибулю нарізаємо на невеликі кубики, а морква нарізаємо півкільцями. Розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо овочі.
2) Перекладаємо обсмажену цибулю і моркву в окремий посуд, а на сковороді обсмажуємо фарш.
3) Гречку очищаємо від сміття, ретельно промиваємо. Коли вода стече, перемішуємо гречану крупу з іншими інгредієнтами і розкладаємо по горщикам. Чи не забуваєте, що гречка досить сильно розварюється і збільшується в розмірах, тому викладайте її так, щоб вміст заповнювало горщик десь на половину.
4) Тепер заливаємо окропом. Рідина повинна бути на кілька сантиметрів вище гречки з фаршем і овочами.
5) Тепер закриваємо наші горщики кришками і ставимо в духовку. Встановлюємо температуру 200 градусів і залишаємо готуватися на годину.
6) Після закінчення часу вимикаємо духовку, але горщик не виймати. Нехай потомиться ще 15-20 хвилин.
Ну ось, як ви бачите все дуже просто. Тому обов'язково спробуйте цей чудовий рецепт, і, я впевнена, що ви залишитеся задоволені.
- Крупа гречана - 1 Склянка
- Фарш - 500 грам
- Морква - 75 грам
- Цибуля ріпчаста - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
1) Для початку розберемося з овочами: чистимо цибулю і моркву, моєму. Цибулю нарізаємо на невеликі кубики, а морква нарізаємо півкільцями. Розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо овочі.
2) Перекладаємо обсмажену цибулю і моркву в окремий посуд, а на сковороді обсмажуємо фарш.
3) Гречку очищаємо від сміття, ретельно промиваємо. Коли вода стече, перемішуємо гречану крупу з іншими інгредієнтами і розкладаємо по горщикам. Чи не забуваєте, що гречка досить сильно розварюється і збільшується в розмірах, тому викладайте її так, щоб вміст заповнювало горщик десь на половину.
4) Тепер заливаємо окропом. Рідина повинна бути на кілька сантиметрів вище гречки з фаршем і овочами.
5) Тепер закриваємо наші горщики кришками і ставимо в духовку. Встановлюємо температуру 200 градусів і залишаємо готуватися на годину.
6) Після закінчення часу вимикаємо духовку, але горщик не виймати. Нехай потомиться ще 15-20 хвилин.
Ну ось, як ви бачите все дуже просто. Тому обов'язково спробуйте цей чудовий рецепт, і, я впевнена, що ви залишитеся задоволені.